Kasım 2011

2026 2. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2026 02:39
Azalya
Azalya
’yı bitirdiğimde uzun süre kitabı kapatıp başka bir şeye geçemedim. Kitaptaki pek çok karaktere ve kötü biten sona çok üzüldüm, çok kızdım. Özellikle Muhsin ve Nergis, Aquilla ve Pegasso karakterlerine çok kızdım. Belki kötü değillerdi ama yaptıkları şeylerle her şeyi daha da zorlaştırdılar. Onlara kızarken bile içten içe üzülüyorsunuz. Yanlış yerde durmuş, yanlış kararlar vermiş ve bunu fark ettiklerinde artık çok geç kalmışlardı... Kitabın en sevdiğim yönlerinden biri yazarın dili oldu. Anlatım çok akıcı ama aynı zamanda çok duygulu. Bölümler ne çok uzun ne çok kısa. Ayrıca iki farklı hikâye arasında yapılan geçişler gerçekten çok başarılı. Kopukluk hissi yaratmıyor. Kitap keşke güzel bitseydi. Mutlu bir sonu çok isterdim. Ama yazar bizi rahatlatmayı seçmemiş. Sevgi bazen yetmiyor. İyi niyet her şeyi kurtarmıyor. Ve geç kalınan duyguların bedeli ağır oluyor.
AzalyaHaşim Hüsrevşahi · Arkadaş Yayınları · 20115 okunma

Haşim HüsrevşahiYazar · 7 kitap
İlk eğitimini Tebriz'de, lise eğitimini Tahran'da bitirdi. 1974 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İran, Almanya, Kanada ve Amerika'da tıp eğitimine devam etti. 1990 yılında Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Kalp Hastalıkları Uzmanı dalında doçentlik unvanını kazandıktan sonra ailesiyle birlikte Kanada'ya göç etti. Ontario Azerbaycan Kültür Merkezi ve Kanadalı-İranlı Yazarlar Birliği kurucu üyesi ve PEN Türkiye üyesidir [1]. Fikir ve ifade özgürlüğü aktivisti ve insan hakları savunucusu olarak uzun yıllar bu yolda mücadele vermiştir. Azerice, Farsça ve Türkçe şiir, kısa öykü ve denemelerinin yanı sıra çeviri şiir ve öyküleri değişik ülkelerde yayımlandı.