Babama Veda

Deniz Serin
19 Eylül 2025
Perseus Yayınevi

2025 128. kitabı
"Ve bazen en çok kalbimizde kalanlar anlatılmayı bekler" Bir babanın ani ölümünün ardından, kızı tarafından yazılmış veda şiirleri ile karşılaşıyoruz kitapta. Vefat eden baba ile bir nevi sohbet, iç döküş, dertleşme, isyan, pişmanlık, itiraf sözleri dökülmüş mısralarına. Babasını kaybetmiş biri olarak bu kitap benim yüreğime de çok dokundurmam. Her gülümseyiş son gülümseyiş olabilir. Sıkıca sarışın babalarınıza ve tüm sevdiklerinize. Gidenler geri dönmüyor maalesef. Hayatından birinin eksilmesi ne demek, gerçekten bilen var mı? Mesela... Hâlâ varsın sosyal medyada. Telefon rehberimde adın duruyor. Numaranı silmeye elim varmıyor. Sesli mesaj kutum hâlâ senin sesinle dolu. Ama toprağın altına koyunca bitiyor mu bu? Bitmiyor. Çünkü senin yokluğun hâlâ her şeyin içinde. Ve ben her sabah yeniden fark ediyorum: Eksilmek, yok olmaktan çok daha derin bir şeymiş. #books #aralık #reklamdeğiltavsiyekitap #şiir #edebiyat
2026 7. kitabı
Deniz SerinDeniz Serin Babama VedaBabama Veda Yazarımız babasını kaybettikten sonra yaşadığı bazı acıları kelimelere dökmediği vakit yüreğinde büyüdüğünü ve bu ağırlıkla yasamakta zorlandığı,taşımaktan yorulduğu bir anda bu eseri kaleme almaya karar vermiş. Babasına dair yüreğinden geçenleri birbir nakış gibi işlemiş eserine. Ani kayıplar zordur Gidene de zor…ardında kalana da … Gülümseyerek oturulan kahvaltının ardından hayatım ikiye bölündü diyor yazarımız. Babamla yaşadığım günler,aylar,yıllar…. Babasının gidişinden sonra artık onunla hiç olmayacağı günler…aylar..yıllar… Babasının ardından babasıyla yaşadıklarının değil;babasının gidişinden sonra yüreğinde kalanların hikayesini Söyleyemediği sözleri,tutamadığı gözyaşlarını,içine gömdüğü haykırışlar… Eser bir ağıt değil ,bir iç konuşma diyor yazarımız.. Sarılmak isteyipte sarılamamanın acısı … İçindeki çocuğun elini tutup birlikte kaleme aldığı bu eser babasına çok düşkün bir kız evladı olarak benim yüreğime dokundu. Yalan dünyaya veda eden tüm babalara Allah tan rahmet Hayatta olan tüm babalarımıza da hayırlı sağlıklı huzurlu mutlu uzun ömürler diyorum (amin) Kalın sağlıcakla @perseusyayinevi Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi
2026 3. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere benim için okuması çok zor olan, her sayfası özlem ve hasret kokan bir kitaptan bahsetmeye geldim. Kitabın başında yazarımızın bir sözü var daha doğrusu benim dikkatimi çeken bir cümle, diyor ki "Eğer bu kitabı okuyorsan sende birini zamansız kaybetmiş olabilirsin." Bende düşündüm sevdiğin birini zamansız kaybetmek ne demek diye, sonra dedim ki, ölümün gerçekten zamanı var mı? Babam dediğim, arkamda duran dağ dediğim canlarımı kaybetmişken ölümün zamanı mıydı yoksa değil miydi? Bilemedim, o acıyı içimde bir yere yerleştiremedim. O boşluk gün geçtikçe büyüdü, yerine kimi koyduysam aldı götürdü en sonunda da içimden taştı ama öyle bir taştı ki geriye hiçbirşey kalmadı. Şimdilerde hayatıma yeniden devam etmeye çalışıyorum olduğu kadar tabi, acı derin olunca benim de içimden taşıdığım ne varsa döküldü böyle Yazarımız babasını kaybettikten sonra içinde biriken özlemi, acıyı, hüznü, içinde boğulduğu yalnızlığı kağıda dökmüş. Babasına son bir veda, söylemek isteyip de söyleyemediği sözleri ve anlaşılmayı bekleyen çaresizliğini, kimsesizliğini paylaşmış bizimle. Bu acı hiçbir zaman geçmez, babanın yokluğu hiçbir zaman dolmaz hayat devam etse de o acı sonsuza kadar kalır içinde.

Deniz SerinYazar · 0 kitap
Deniz Serin, 1991 Ankara doğumlu bir okul öncesi öğretmeni ve çocuk kitabı yazarıdır. Eğitimcilik kimliğini edebiyatla birleştirerek çocukların dünyasına hitap eden eserler kaleme almaktadır.