Bahar Ehvenişeri

Sıralamalar

Bahar Ehvenişeri
·72 syf.·
2025 163. kitabı
Buraya bir dinginlik,bir soluk,bir usullük bırakıyorum...Kitabı bitirdikten sonra,hoş bir seda kaldı bende.Şifa gibi bir kitap,güzel gönüllü insanların okuması temennisiyle...Kitabın şairinden Allah razı olsun.Bahar esintilerini hissetmek isteyenlere tavsiyemdir..
Duygu ve Düşünce
Bahar EhvenişeriMuhammed Enes Özyurt · Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık · 202329 okunma
Şiirde bir fısıltı okyanus ötesinden duyulabilir
Puan vermedi·72 syf.·
2024 56. kitabı
Bahar Ehvenişeri Dinle, her şey rücu eder aslına İlhamını alan ruhun şad eder aslına Özgün bir kalem olan Muhammed Enes Özyurt, sözcüklere ruhundan nakış işlemiş desem abartı olmaz. Dizelerde kendinizden duygular bulacağınız, hayatınızı sorgulayacağınız muhteşem bir eser. Aslında hepimizin aklından geçen soruları satırların arasında kaybolmadan bulabilirsiniz yada sorularda kaybolabilirsiniz. Kelimelerin gücüne inanan tüm kitapseverlere tavsiyemdir. Keyifli okumalar dilerim... Devrik bir cümleden başkası değilim, kelimeler beni yutacak...
Şiir
Bahar dizelerine dair
2025 60. kitabı
Kitapları yayımlanma sırasına göre okumuş olmak şiirlerin kronolojik yerleşimi sayesinde şairin gelişimini açık biçimde takip etmeme imkan verdi. İlk kitaptan ikinci kitaba geçerken bazı şiirlerin bir şarkının devamını dinliyormuşçasına akış hissi uyandırması, şair ve okur ilişkisinin tamamlayıcılığını da güzel yansıttığını düşünüyorum. Şairler ve okuyucular arasındaki ilişki böyledir, yazdıkları okuyucuyla karşılık bulur ve tamamlanır fakat aynı zamanda ona bir anlam borcu da yoktur. Bu bağlamda çok özgür buluyorum şiir evrenini... Uzun soluklu araların ardından başlangıç şiirlerinin her yılın nisan ayında yazılmış olması kitabın ismini daha da anlamlı kılıyor. Yer yer kendimden ve besinlerimden bulduğum, bulunduğum da oldu şiirlerde. Bu da şiirin ve aslında ifade biçimlerimizin belki okuduğumuz kitaplarla ve gözlemlediğimiz dış dünyayla birlikte ne kadar evrensel olduğunu yeniden fark etmemi sağladı. Özellikle “Ahde Vefa Dizeleri” bölümünün tarzını çok beğendim, güzel temenniler ve maniler müzesi gibi okuyup seyrettim. Son olarak “Bizi İnsanlık Kurtaracak” şiirinin akrostiş düzenini ilk okumada fark etmesem de dönüp baktığımda bu ince detayın şiire ayrı bir estetik değer kattığını vurgulamak isterim. Yazar arkadaşıma edebi yolculuğunun gelişerek ve derinleşerek devam etmesini diler; huzur ve başarılarla dolu bir üretim hayatı temenni ederim.

Muhammed Enes ÖzyurtYazar · 1 kitap
İstanbul Üsküdar’da 1999 yılında doğdu. İlk yıllarını Üsküdar’da geçirdikten sonra ailesinin ticari işlerinden ötürü Sultanbeyli’ye taşındı. Çocukluğunu burada geçirdi. İlköğretimini Sultanbeyli Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Şiire olan ilgisi daha bu yaşlarda başladı. Eğitim öğretim yıllarının tamamında sosyal ve sportif alanlarda aktif rol almıştır. Lise eğitimini Özel Darıca Fatih Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Hayatın her alanında kendisini geliştirmek için gerek kişisel gelişim odaklı gerekse mesleki olarak birçok eğitim, kurs ve seminere katılmıştır. Kendisinin ilk şiir kitabı olan Bahar Ehvenişeri’ni Nisan 2021’de çıkardı. Daha sonra kitabına ilaveler yaparak ve yenilikler katarak Kasım 2023’te tekrar okurlarla buluşturdu. İkinci şiir kitabı olan Güz Dilbestesi’ni Ocak 2025’te çıkardı. Hem örgün eğitimde hem de okuma ve yazma sahasında öğrenciliği hâlâ devam etmektedir.