Bahar Gelince

Şubat 2017
Erkam Yayınları

Huzur Veren Kitap: BAHAR GELİNCE
2022 28. kitabı
Güneş kendini göstermeye, toprak buram buram kokmaya başladı ve köyümün topraklarına hasretim yine depreşti. Doğaya, toprağa, ağaca, çiçeğe olan özlem duygularım ruhumun derinliklerinden çıkıp zihnimi meşgul etmeye başladı. Başımı alıp da gidesim var bu betonlaşmış şehirden. Gözümü de gönlümü de ancak kuş uçmaz kervan geçmez bir dağ köyünde dinlendirebilirim. Kim bilir belki de ahir ömrümü insanlardan uzakta bir ağacın kovuğunda ya da küçük bir kulübede tamamlamalıyım. Bu duygular içimde depreşirken CNR Kitap Fuarı’na gittim. Birkaç kitap aldıktan sonra Erkam Yayınlarının önünden geçerken elle yazılmış küçük bir afiş gördüm, “Huzur veren kitap”. Baktım, Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ve kitabın yazarı Mustafa Uslu stant arkasında oturuyorlar. Selamlaştık, hoşbeş ettikten sonra huzur veren kitap “Bahar Gelince”yi aldım, sağ olsun Mustafa Uslu Bey “Bahar güzelliklerinde bir ömür temennisiyle” kitabı imzaladı, bir hatıra oldu. Bir süre daha fuarı gezip özel kitaplar aldıktan sonra ayrıldım. Arabama bindim, fuara ailecek gittiğimiz için çocukları bir süre arabada bekledim. Bu bekleme süresinde huzur veren kitabı okumaya başladım, daha ilk satırlarda kitabın cemresi içime düştü, adeta bütün bedenimi sardı Başlangıçta huzur veren kitap benzetmesi abartılı gelmişti ama okudukça gördüm ki bu benzetme Bahar Gelince’yi tarif için hiçte abartı olmamış. Baharı değil adeta size cenneti yaşatıyor. Kitabın edebi tahlili işim değil haddime değil zaten. Benim için önemli olan kitabın bana verdikleri, bana hissettirdikleri. Bu gibi kitapları görselleştirmek hayal gücünüzle doğrudan orantılı, ne kadar hayal gücünüz kuvvetli ise aradaki boşlukları o kadar iyi dolduruyor, kitabı zihin dünyanızda film şeridine aktarabiliyorsunuz. Ben de özlemimdeki köy hayatını, hayalimdeki bağ
Bahar GelinceMustafa Uslu · Erkam Yayınları · 201718 okunma

Mustafa UsluYazar · 17 kitap
1964 yılında Eşme-Uşak’ta doğdu. DEÜ Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden1988’de mezun oldu. Aynı yıl Millî Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak göreve başladı. Çeşitli liselerde öğretmenlik veyöneticilik yaptı. Bir süre özel okullarda çalıştıktan sonra yenidenMilli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevine döndü. Ansiklopedik Türk Dili ve Edebiyatı Terimleri Sözlüğü,Unutulmaz Mısralar, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin Anne Baba Rehberi başta olmak üzere edebiyat, eğitim,inceleme, araştırma, biyografi alanlarında kitapları ve çeşitli dergilerde yayınlanmış yazıları bulunmaktadır. Yazarın Kitapları AŞK YOLCUSU