Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bana Neler Oluyor?

Nermin Çelen

Bana Neler Oluyor? Gönderileri

Bana Neler Oluyor? kitaplarını, Bana Neler Oluyor? sözleri ve alıntılarını, Bana Neler Oluyor? yazarlarını, Bana Neler Oluyor? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zor Bir Kariyer: Bir Gencin Ana Babası Olmak
Gençlerin ani çıkışları ile uğraştığımız bu dönemde büyüklerimizin problemleri de işin içine girer. Onların hastalıklarını, yalnızlıklarını bizimle paylaşmak istemeleri, eşiniz, işiniz ve çocuklarınız ile boğuşma, orta yetişkine ek bir yük daha getirebilir. Bu yaş grubuna bazı psikologlar “sandviç nesil” de demektedirler. Kişinin gelecek kuşakla önceki kuşak arasında sıkışıp kaldığı dönemdir çünkü.
Sayfa 178Kitabı okudu
Daha sonraları savaşlar nedeniyle bir arada bulunan erkeklerin arkadaşlığından söz edilir. Yani 12. yüzyıldan itibaren arkadaşlık kavramının toplumsal yaşamın bir parçası olduğunu izleyebiliriz.
Sayfa 180 - Arkadaş, Dost Var mı, Yoksa Var mıydı?Kitabı okudu
Reklam
Gerçekten Bana Neler Oluyor?
Bizler güzelliğin ve gençliğin prim yaptığı bir toplumun üyeleriyiz.
Sayfa 188Kitabı okudu
Cinsiyet Farklılıkları ve İletişim
Genelde insanlar prestijli, güçlü ve ödüllendirilen bireyleri model olarak alırlar. Bilinçdışı gerçekleştirilen bu durum bazı istisnalar hariç pek şaşmaz. Yukarıdaki baba örneğinde de baba ödüllendirilen bir modeldir. Eve gelince herkes kapılara diziliyor, her dediği mantıksız da olsa yapılıyor. Bu durum o an çocukta gerginlik oluştursa da kendisi eş ve baba olduğunda ödüllendirilen baba modeline uygun olarak davranmaya başlıyor.
Sayfa 136 - İmgeKitabı okudu
Evlilik
Sahip olduğumuz özgürlüğün ne kadarını feda etmeye hazırız?
İlişkilerimizin Yapısı
Ortaçağın sonlarına doğru cinsellik üzerine romantik aşkın değer kazanması, kadına verilen değerin de dönüşmekte olduğuna işaret ediyordu. Bu dönemden itibaren, aşk üzerine yazılan şiirler, romanlar ve oyunlar kadını cinsel meta konumundan yavaş yavaş kurtarmıştır. Shakespeare’in Romeo ve Juliet’i, Gottfried von Strasbourg’un Tristan ve Isolde’si bu anlayışın edebiyat alanındaki yansımalarına örnek verilebilir.
Reklam
İlişkilerimizin Yapısı
Rönesans döneminde bile, Boccaccio kadını mükemmelliğe erişememiş bir hayvan olarak tanımlamıştır.
Sayfa 71 - İmgeKitabı okudu
Geçmişi bilmeden bugünü anlamak zordur. Hatta çoğunlukla imkansızdır. Çünkü "kimlik" dediğimiz şey, bu psikolojik ve sosyolojik unsurların bir araya gelip, psikolojide "geştalt" da denen bir "bütünün", bir 'oluşum", bir "şekillenme"dir. Bunu göz ardı edemeyiz. Yaşadıklarımızı yok sayamayız.
Dünyaya geldiğimizde annemizin bizi nasıl karşıladığı çok önemlidir. Sıcacık bir sevgiyle, sonsuz bir şefkatle karşılanmamız, genetik kodumuzda kayıtlı taleplerimize yanıt verilmesi, gözardı edilmemesi bizim hem annemize hem de ilerde başkalarına güven duymamızı sağlayacaktır.
Kendimizi Tanıyor muyuz?
Hafızanızın sildiğinizi sandığınız, hatta sildiğinizi bile unuttuğunuz ya da hiç mi hiç fark etmediğiniz bölümlerinin oracıkta durduğunu göreceksiniz. Çünkü istesek de istemesek de hiçbir anı tamamen silinmez. Günün birinde bir koku, bir şarkı ya da bir görüntü o anıyı tekrar canlandırıverir.
Reklam
Kendimizi Tanıyor muyuz?
Öz kimliğimiz, davranışlarımızdaki sürekliliği, aynılığı sabitliği, tutarlılığı, kendine özgülüğü ve ayırt ediciliği temsil eder.
Sayfa 12 - imge kitapeviKitabı okudu
Kendimizi Tanıyor muyuz?
Bir an dururuz ve kendimize "Ben kimim?" diye sorarız, ya da "Ben neyim?" Bu sık sık başımıza gelebilir. ama bu soruyu gerçekten, ama gerçekten sorduk mu hiç? Cevabını bulmak için çaba harcadık mı? Yoksa sadece sorup geçtik mi?
Sayfa 11 - imge kitapeviKitabı okudu