Kasım 2018
Atlı Karınca Yayınları

2021 104. kitabı
Herkese Merhaba Çocuklar için tavsiye edeceğim bir kitapla geldim. Samsun'da bir köye gelen memurlar köy arazisine baraj yapılacağını için köyün taşınacağını söylerler. Bir kısmı itiraz ederken bir kısmı da iyi olacak diye sevinir. Meydanda konuşmaları dinleyen Mehmet amca Kerim'i Nuri Dede'ye gönderir. Nuri Dede meydana gelince memurları dinler. Köyde hatırı sayılan biri olduğu için Nuri Dede köy halkı onun konuşmasını bekler. Baraj tarlalar için berekettir ama köy halkının evi, düzeni ne olacaktır? Nuri Dede'nin köyün Samsun'dan Amik Ovası'na taşınmasına verdiği cevap nedir? Soruların cevabı ve köyün durumu ne oldu diyorsanız çocuklarımız okuyunca öğrenecek. Köylerdeki birliğin, samimiyetin ve saygının güzel bir örneğini gösteren bir kitaptı.
Çocuk Kitapları
BarajRamazan Yasin Güney · Atlı Karınca Yayınları · 20183 okunma
2026 8. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 15:33
Bu kitapta neler var? Dostluk, aile bağları, doğaya saygı, toprağa saygı,insana saygı, vefa, birlik, dayanışma.. Yani insanı insan yapacak her özellik.. Çocuk kitabı gibi görünse de aslında bağlarımızın yeniden hatırlanması için büyüklerin de okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Aile bağlarının yıprandığı, doğaya ve insana saygının kalmadığı bir dünyada içimizi yeniden ısıtmaya yarayacak bir şeylere, bir kitaba ihtiyaç var. Bu kitabı önce kendimiz sonra da çocuklarımızın, öğrencilerimizin okumasını tavsiye ediyor ve öneriyorum. Kitapla kalın..
BarajRamazan Yasin Güney · Atlı Karınca Yayınları · 20183 okunma