Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Amerikalı Bir Anne Fransız Usulü Ebeveynliğin Sırrını Keşfediyor

Bebeğinize Fransız Kalın!

Pamela Druckerman

Bebeğinize Fransız Kalın! Gönderileri

Bebeğinize Fransız Kalın! kitaplarını, Bebeğinize Fransız Kalın! sözleri ve alıntılarını, Bebeğinize Fransız Kalın! yazarlarını, Bebeğinize Fransız Kalın! yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanları görmezden gelen, merhaba ve hoşçakal demeyen çocuklar kendi dünyaları içinde hapsoluyorlar. Ebeveynlerinin de kendilerini onlara adadığını düşününce, sadece almak değil, vermeleri de gerektiğini nasıl öğrenecekler?
Sayfa 199Kitabı okudu
Hayatının tek amacı çocuksa, bu çocuk için de iyi değil
Sayfa 188Kitabı okudu
Reklam
Çocukları en ufak bir rahatsızlıktan bile korumaya çalışırsanız, onları çok daha büyük mutsuzluklara hazırlamış olursunuz
Sayfa 120 - gun yayincilikKitabı okudu
Çocuğu tamamen mutsuz etmenin yolunu biliyor musunuz? “ ne isterse elde etmeye alıştırın. Daima Karşılandığı için istekleri giderek artacak ve güçsüzlüğüne rağmen er ya da geç onun isteklerini reddetmeniz gerekecek. Bu alışılmadık ret ona istediğini alamamaktan daha büyük ısdırap verecek”
Sayfa 118 - gun yayincilikKitabı okudu
344 syf.
·
Puan vermedi
keske keskeeee
Keske sekiz yil once elime gecseydi, buyuk oglum dogmadan… Yine de kendi capima cok fatal hatalar yapmamisim diyorum… Cocugu olanlar, cocuk dusunenler, acilen edinip okumali… Sevgili Ustun Dokmen’in uyardigi ne yapmamamiz gerekiyor konularinin, dogrularinin yapilmasi halinde nasil kolay, rahat, disiplinli ve ozguvenli cocuklar yetisir temali bir basyapit… Pelerini annesinin baglamadigi Superman, haliyle gun gelip annesini super kadina ceviriyor… Ufuk acar, ezber bozar fakat dikkat Fransiz kadini hayranligi yaratabilir…
Bebeğinize Fransız Kalın!
Bebeğinize Fransız Kalın!Pamela Druckerman · Gün Yayıncılık · 2017176 okunma
344 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
56 günde okudu
Bir çocuğu nasıl yetiştirilmesi konusunda bu kitabı okuyarak aydınlanma yaşadım. Doğru bildiğimiz yanlışları anlatırken, bunu çok güzel açıklayarak, uzmanların görüşlerini alarak ve araşırmalarla size “evet, gerçekten de öyle” olduğunu gösteriyor. Amerika ve Fransa kültürleri arasındaki farklılıklara değinirken Türkiye’nin iki ülkenin de karması olduğunu gördüm. Çocuk yetiştirirken ona özgüvenli olmasını, kendi ayakları üzerinde durmasını, sağlıklı yemeği bilinçli bir şekilde yemesini, kısacası kendisinin birey olduğunu ona çerçeve çizerek ama aslında bu çerçevenin içinde özgür bırakarak nasıl karakterinin oluşturulması gerektiğini çok güzel anlatıyor.
Bebeğinize Fransız Kalın!
Bebeğinize Fransız Kalın!Pamela Druckerman · Gün Yayıncılık · 2017176 okunma
Reklam
MÜKEMMEL ANNE DİYE BİR ŞEY YOK
"Hayatının tek amacı çocuksa, bu çocuk için de iyi değil."
Sayfa 188 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
MÜKEMMEL ANNE DİYE BİR ŞEY YOK
Françoise Dolto, çocuğu yalnız bırakmak gerektiğini böylece kendi kendine bir şeyler yapmayı öğrenebileceğini savunuyor.
Sayfa 185 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
SÜTLÜ BEBE
"Doğum yapmak vücudunuz, anne olmak da yaşamınızı değiştirir."
Sayfa 164 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
KREŞ Mİ?
"Çocuk oyun oynarken, kendini yaratır."
Sayfa 147 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Küçük insanlar
Françoise Dolto bebeğe söylediklerinizin içeriğinin önemli olduğu konusunda ısrar ediyor. Ebeveynlere bebeklerine daima doğruyu söyleyerek, bebeklerin zaten bildiği bazı şeyleri de onaylamalarının hayati önem taşıdığı anlatıyordu. Dolto aniden sokakta yürümek istemeyen küçük çocuk örneğini veriyor. Ebeveyne göre bu aniden başlayan bir huysuzluk. Fakat çocuk için bir nedeni var. "Onu anlamaya çalışmalıyız. Kendi kendimize bir nedeni olduğunu ve üzerine düşünmemiz gerektiğini hatırlatmalıyız. Hepsinden öte, bunu olay haline getirmemeliyiz." Dolto Rouseau'nun çerçeve modelinin üstüne çocuklara saygıyı ve empatiyi ekliyordu. Fransız ebeveynlerin doğumdan sonra eve geldiklerinde, evi bebeğe gezdiriyorlar. Fransız anne babalar çocuklarına ne yaptıklarını genellikle açıklıyorlar: Şimdi seni alıyorum, bezini değiştiriyorum, banyo yapacaksın. Bu sadece sakinleştirici sesler çıkarmak için yapılan bir konuşma değil, bilgi veriyor. Bebek bir insan olduğuna göre, ailesi de tıpkı başka bir insana davranacakları gibi, kibar davranıyorlar. (Ayrıca görgü kuralları her yaşta öğrenilebilir.)
Sayfa 125 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
Küçük insanlar
Rousseau bir çocuğun özgürlüğünün net sınırlar ve güçlü ebeveynlik otoritesiyle oluştuğunu söylüyor. "Çocuğu tamamen mutsuz etmenin yolunu biliyor musunuz? Ne isterse elde etmeye alıştırın. Daima karşılandığı için istekleri giderek artacak ve güçsüzlüğünüze rağmen er ya da geç onun isteklerini reddetmeniz gerekecek. Bu alışılmadık ret ona istediğini alamamaktan daha büyük bir ıstırap verecek." Rousseau en büyük ebeveynlik tuzağının "sırf isteiği şeyi iyi savunuyor diye çocukların söylediklerinin sizinkiyle aynı değerde olduğunu düşünmek. En kötü eğitim, çocuğu kendisininkiler ve sizin istekleriniz arasında bırakmaktır. Hanginizin patron olacağı karar verilecek sonsuz bir kavganın içinde...""Patron ebeveyn olmalıdır." İdeal çerçeve ailenin belirli konularda son derece disiplinli davranırken, diğer konularda neredeyse son derece rahat davranması şeklinde tanımlanıyor. Çerçeve çizmenin amacı çocuğa öngörülebilir ve güvenilir bir dünya yaratmak. Rousseau, "Çocukları en ufak bir rahatsızlıktan bile korumaya çalışırsanız, onları çok daha büyük mutsuzluklara hazırlamış olursunuz."
Sayfa 118 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
Küçük insanlar
Farkındalık bir çocuğa duyularını geliştirecek deneyimler yaşatmakla olur. Buna tat almak dahil. Her zaman ebeveynin aktif katılımı gerekmez. Gökyüzüne bakmak, yemek hazırlarken koklamak ya da tek başına bir battaniyenin üzerinde oynamak da bu deneyimlerin içine girer. Bunlar çocukların duyularını kesinleştirir ve farklı deneyimleri birbirinden ayırt etmeye hazırlar. Kültürlü bir yetişkin olmanın ilk adımı ona tek başına iyi vakit geçirmeyi öğretmek. Farkındalık çocuklara anda kalmayı ve anın keyfini çıkarmayı öğretir.
Sayfa 116 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
Küçük insanlar
İsveçli psikolog Jean Piaget, çocukların kendilerine ait dönüm noktalarına kendi hızlarında ve kendi motivasyonlarıyla ulaşmaları gerektiğine inanıyordu.
Sayfa 113 - Gün YayıncılıkKitabı okudu
78 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.