2015
Günışığı Kitaplığı

2021 50. kitabı
Marina, küçük bir kasabanın kütüphanesinde çalışıyordu. Her sene bir düşünce üzerine yoğunlaşır, bu düşünceyi projeye dönüştürür, kütüphaneye gelen çocuklar ile birlikte bu projeyi gerçekleştirir yepyeni şeyleri eğlenerek keşfederlerdi birlikte. Biyografi... Sadece ünlülerin olmamalıydı değil mi? Her yaşam bir tarihti aslında. Yaşayan her insan, yaşam öyküsünün yazılmasını hakederdi ancak çocukluk dönemi kadar üretken, canlı ve hareketli geçen , beynin ve bedenin en hızlı olduğu bu dönem kesinlikle hatırlanmalıydı. Ama hepimiz bu dönemde yaşadıklarımızı, ilk sözcüklerimizi, nasıl bir çocuk olduğumuzu öğrenebilmek için başkalarının belleğine ihtiyaç duymaz mıyız? İşte Marina bunları çocuklarla paylaşarak ikişerli gruplar halinde çocukların birbirlerinin yaşam öykülerini yazmasını ister... Birbirinden çok farklı görünen Aziza ve Beata' da bu proje ile birbirlerini tanıyacak, anlayacak, fark edeceklerdir benzerliklerini ve farklılıklarını. Bu projeye bayıldım, her sınıfta yapılması gereken bir etkinlik bence. Böylece her çocuk birbirini daha iyi anlayabilir belki. Benim çocukluğumda bunlara pek gerek kalmazdı. Aynı mahallenin çocuklarıydık çünkü, hepimizin ailesi birbirini tanırdı. Ama şimdi durum çok farklı, her çocuk birbirine yabancı.. "Ben ve Sen" ile Aziza ve Beata'nın yaşam öykülerini öğrenirken, birbirimizi nasıl anlayacağımızın yolunun da aslında çok kolay olduğuna rehberlik eden harika bir kitap.. * 8-9 yaş üzeri
Ben ve SenGiusi Quanrenghi · Günışığı Kitaplığı · 201530 okunma
Çocuk Edebiyatı- İlkokul Kademe
2023 129. kitabı
İnce fakat içeriği hacimli bir eser. Kişisel durumlardan topluma uzanan, insanlığın başladığı ve olması gereken noktasını çocuk diliyle anlatan bu kitabı ilkokul kademesine ve ortaokul başlangıcı 5.sınıflarda eğer okuma kültürü tam gelişmemişse bunu oluşturabilmek adına okutulabilecek bir eser, denilebilir.
Çocuk Edebiyatı
Ben ve SenGiusi Quanrenghi · Günışığı Kitaplığı · 201530 okunma

Giusi QuanrenghiYazar · 1 kitap
Giusi Quarenghi, 1951’de İtalya’nın kuzeyinde, Lombardiya bölgesindeki Alp vadilerinden Val Taleggio’da doğdu, küçük bir dağ köyünde büyüdü. Eğitiminin ardından sinema, çizgi film ve televizyon alanlarında çalıştı; senaryolar yazdı. 1982 yılında yayımlanan Ahi, che male (Ah İşte Bu Acıttı!) adlı ilk kitabının ardından, çocuklar ve gençler için yazmaya başladı. 2006’da, İtalya’nın en önemli çocuk kitapları ödüllerinden Andersen Çocuk Dünyası Ödülleri kapsamında en iyi yazar seçildi. Strega come me (Benim Gibi Bir Cadı, 2007) ve Il mio Pinocchio (Benim Pinokyo’m, 2013) gibi yapıtlarıyla da çok sevilen yazarın son kitabı Sonno gigante, sonno piccino (Uyuyan Dev, Uyuyan Bebek, 2014). Yazar, çocukluğunu geçirdiği Bergamasco’daki dağ köyünde yaşıyor ve çocuklar için durmaksızın yazıyor.