Mayıs 2020
Sapiens Yayınları
Ciltli

2021 155. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2021 14:19
Yazarından imzalı aldığım bu romanı okurken biraz kişisel gelişim kitabı okuyor gibi hissettim. Ama kişisel gelişim anlamında bir insanın başarıyı yakalaması ya da kendini keşfetmesi için yapabilecekleri bir olay örgüsü içine özenle yerleştirilmiş. Deniz in yolculuğunda bu bilgileri elde ediyorsunuz… insanın bunaldığı veya kendini yetersi gördüğü dönemlerinde böyle romanlarla tanışması yararına olur diye düşünüyorum. Sıkılmayacağınız bir roman…
2020 12. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2020 16:52
Öncelikle şunu söylemeliyim ki Ben Deniz gerçek olay ve kişilerden ilham alınarak yazılmış bir kurgu romanı. Baş karakterimiz Asiye Deniz. İlk ismini daha Deniz doğmadan önce vefat eden anneeannesinden almış. Küçüklüğü baskı altında geçen Deniz'in küçüklükten kalma birçok yarası var. Sarılmak nedir bilmeden büyümüş. Zonguldak'ta tutucu bir ailede büyüyen Deniz yalnız ve sessiz sakin bir çocukluk geçirmiş. Kırtasiyeye bile tek başına gidemezmiş. Üniversite çağına gelen Deniz babası Selim Bey'i bir şekilde ikna etmiş ve Ankara'ya üniversite okumaya gelmiş. Ankara'da arkadaşlarıyla bir ev tutan Deniz ilk defa ailesinden uzak bir hayat yaşamaya başlamış ve Selçuk ile tanışmış.Üniversite bittikten sonra memleketine dönmek istemeyen baş karakterimiz sevgilisi Selçuk ile bir iş görüşmesinde Mehmet Bey ile tanışmış ve o an hayatında hiç hissetmediği duygular yeşermiş kalbinde. İşte bu olayla birlikte Deniz'in kendini bulma ve güçlü bir kadın olma amacının gerçekleştirmeye çalışırken ki başına gelenleri okuyoruz kitapta. Denizin tek derdi bulunduğu kafesten nasıl olursa olsun çıkmak. Hayat onu, bu kafesten çıkmak için bir erkeğin ellerine bırakıyor ve denizde özgürlüğüne kavuşmak için bu fırsatı kullanmak istiyor. Onun için evlenmek bir kaçış yolu. Özgürlük savaşı verirken bu savaşa bir hatayla başlamış Deniz. Özgürlüğün Selçukla yapacağı evlilikle geleceğini sanmış. Sonrasında istediği hayatın bu olmadığını anlamış ve çok büyük bir cesaretle yaşamak istediği hayat için büyük adımlar atmış fakat bunları yaparken hiç ailesinin kalbini kırmamış. Onca baskı onca kalp kıran şeye rağmen Deniz hem istediği hayatı yaşamak için çabalamış hem de ailesinden bir an olsun vazgeçmemiş. Bu serüvende çok şey gelmiş başına ama pes etmemiş. Açıkçası Deniz karakterine hayran kaldım.
2021 9. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2021 09:24
Asiye Deniz baskıcı bir ailede özellikle her şeyi günah olarak nitenlediren bir baba ile büyümüş ve doğal olarak soluğu okul için Ankara'da almış. Okul için Ankara'ya gitmesi bile zorla babasına kabul ettirilmiş. Fakat okulun bitmesi yakın ve Deniz yaşadığı yere geri dönmek zorunda olacağını düşündükçe fenalaşıyor ve oraya dönmemek için kendine iş arıyor. Tabi bu süreçte erkek arkadaşı ona büyük bir destek oluyor. Selçuk ona bir tanıdık vesilesiyle güzel bir şirkette iş ayarlayınca geriye sadece babasını ikna etmek kaliyor. Sadece Ankara'da kalmak için değil tabi ki birde Selçuk ile evlenmek için. Öyle veya böyle bir şekilde baba ikna oluyor Deniz evleniyor. Aynı zamanda Mehmet beyin şirketinde çalışmaya başlıyor. Fakat bir süre sonra işler sarpa sarıyor. Bunun en büyük sebeblerinden biri ise Deniz'in Mehmet ile karşılıklı olan hisleri. Bir diğer sıkıntı ise ikisininde evli olması. Bilemiyorum burası beni biraz duraksattı. Evet Deniz de Mehmet te evlilikleri duygusal anlamda sonlandırmış iki yabancı gibilerdi eşlerine. Ki Deniz duygularından emin olur olmaz eşinden boşandı. Fakat Mehmet bir süre evli kalmaya devam etti. İşte benim takıldıgım noktada bu oldu. Her neyse sonuç itibariyle Deniz hayatında baya çöküşler yaşadı. Özellikle hamile kalmaya çalıştığı süreç beni çok etkiledi. Her seferinde karşılaştığı başarısızlıklar bir okuyucu olarak beni aşırı üzdü. Amaaaaa kitap en sevdiğim şekilde bitti tabi ki mutlu sonnnn. Severek okuduğum bir eser daha kitaplığımda yerini almış oldu.
Aşk
2021 3. kitabı
Sevmekten çekinen, gülmekten utanan, kendi ayakları üzerinden durmaktan korkan kadınlardan bir kadının, kendi gücünü bulma hikayesini anlatan güzel bir kitap okudum. Asiye Deniz anneannesinin ismini alsa da onun kaderini , kabullenmişliği istemez. Üniversite eğitimi için geldiği Ankara'da okul bitince kalmak, kendi hayatını kurmak ister. Başka şehirde okumasını zorlukla kabul ettiği ailesi Ankara'da kalmasını istemez ve çıkış yolunu evlilikte bulur. Evlilik özgürlük getirecek gibi hayal etse de mutluluk hayatında yoktur. Tüm tepkilere rağmen eşiyle ayrılır. Asiye Deniz için gerçek hayat şimdi başlamıştır. Ya dayatılan şartları kabul edecek ailesinin yanina dönecek ya da zor olsa da kendi ayakları üzerinde durma savaşına girecek. Asiye Deniz zor olanı seçecek ve bir kadın inanırsa her türlü güçlüğün üstesinden nasıl gelebilir bize gösterecek.
2021 45. kitabı
Asiye Deniz, Karadeniz’in kömür şehrinin güzel kızı 90 lı yıllarda üniversite için Ankara’ya gelir. Ankara o yıllarda O’nun için özgürlüktü çünkü büyüdüğü yer kadın olmanın ayıp ve günahlarla dolu olduğunu öğretenlerle doluydu. Ankara’ya geldiğinde kendini güvende hissettiren bir çift göz ile hem arkadaş hem sevgili olur. Üniversite biter ve sevgilisi Selçuk’un tanıdığı Mehmet Bey’in ofisinde işe başlar. Bu sırada evlilik hazırlıkları ve ikna çabaları başlamıştır. Deniz’in ilk farkındalığı nikah töreninde başlar. Selçuk sadece arkadaşıdır ve özgürlük evlilik değildir. Tabii hayatı boyunca birçok farkındalık ve kendini keşif yaşayacaktır. Anneannesinin adını alan Asiye O’nun kaderini ve gizemini yaşamamak için hayat mücadelesi içerisinde koca şehirde tek başına çırpınır. Bir yandan aile, mahalle ve eski gelenek baskıları, bir yandan koca şehirde hayata tutunma derdi ve asıl önemlisi Asiye Deniz’in kendini, kimliğini bulma mücadelesi... Kitaba başlamakta geciktiğim için çok pişman oldum. Hem kolay okunabilen hem de tam sevdiğim yaşanmışlık olan roman gayet başarılı bir kitap olmuş. Olayların Ankara’da geçmesi ve olayların örgüsü beni o kadar içine aldı ki kitap bir günde bitti. Yazarımıza yolu açık olsun diyorum.