Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyaz Dağ'dan Bakınca Çerkes Öyküleri

Osman Bleda

Beyaz Dağ'dan Bakınca Çerkes Öyküleri Sözleri ve Alıntıları

Beyaz Dağ'dan Bakınca Çerkes Öyküleri sözleri ve alıntılarını, Beyaz Dağ'dan Bakınca Çerkes Öyküleri kitap alıntılarını, Beyaz Dağ'dan Bakınca Çerkes Öyküleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
kalp kırmayı tamir edemezsin; bıkkın ve kederli olunca baba ocağının değerini anlarsın, İhtiyarlar kazanın dibinde ne var, bilirler; Halk tarafından sevilmek altından daha kıymetlidir; Baca yamuk olsa bile duman düz çıkar; Her inişin bir çıkışı vardır; Baba bunları öğreten de odur.Dedemin bilmediği çok az şey var.
Sayfa 17
Kaberdey düğünlerinde at yarışı yapılır ve kazanana, yabani ceviz ve fındık gibi meyva ağaçlarının liflerinden köy kadınları tarafından örülmüş " Ceviz Bayrağı " verilir.Bu en büyük mükafat olarak kabul edilir ve iyi at yarışlarının sohbeti yapılırken kalk, atın bu mükafatı kazanmış olduğu düğünlerden bahseder.
Sayfa 83
Reklam
Kaberdey edebiyatının bütün bir bölümü Ali Şoğentsuk'un adıyla anılır. Folklordan profesyonel yazarlığa geçen ilk kişidir o.Bizim neslin dağlı yazarları için örnek olmuştur.
Sayfa 125
"İnsan çalıştığı sürece yaşar, öyle değil mi?"
Sayfa 32
İnsan bir ara durup da hayatı düşününce kendisini, bir köprünün payandası gibi, bir nehrin ortasında duruyormuş gibi hissediyor.Sular sağından ve solundan gürültüyle akıyor, ama sen, dalgalar yüzüne vururken, omuzlarına geçmişin ve geleceğin kemerlerini taşıyorsun.
Sayfa 82
Meşuk köyüne giden yolun yarısına geldiğinde karşısına yaya giden bir ihtiyar adam çıktı. Delikanlı yine doğru olanı yaptı: İhtiyar adamın soluna geçti ( Sağ, bir insanın yaşlılara ayırdığı şeref köşesidir her zaman) atından indi ve selam verdi ....
Sayfa 36
Reklam
Macera hevesine kapılır, hayatın sona ermeyeceği düşüncesiyle ve yarının getireceklerinden bîhaber onun kadehinden yudum yudum içersin.
Bir dul kadının ineği bağını koparıp kaçmıştı. Kadın endişeye kapıldı. Sonbahar sonlarıydı, gecelerin aysız ve sisli olduğu, kurtların uluduğu mevsim. Zavallı kadın gözyaşları içinde babama yalvarmış: “Sen Kur’an okudun, bütün duaları biliyorsun. Onun için, ne olur, bir Khepa Şipkha yap, bir dua ile kurdun çenesini bağla.” Buna babam şöyle demiş: “Benden kurdun çenesini bağlamamı isteyeceğine sen ineğini iyi bağlasaydın daha iyi ederdin.” Bugün bile Şhaluşka halkı, sorumsuz ve ihmalkâr davranışı yüzünden bir kişiyi azarlarken “Kurdun çenesini bağlayacağına ineğini bağla” derler.