Beyoğlu Kadınları

Güler Kazmacı
Ocak 2010
Mavi Ağaç Yayınları

Puan vermedi
Bugüne kadar yazdığı kitaplarla kadınların iç dünyasını en iyi anlatan yazarlardan biridir Güler Kazmacı.. Beyoğlu Kadınları; sekiz kadın üzerinden aslında bir Türkiye portresidir. Kadın olmanın nimet ve külfetlerini gerçek bir dille sunan güzel bir çalışma bence ‘Ülkemde KADIN olmak zor zanaat Sen yine de yan, yan ki uyan ’ dizeleri çınladı kulağımda, Volkan Konak ın sesinden
Beyoğlu KadınlarıGüler Kazmacı · Mavi Ağaç Yayınları · 201012 okunma
Kadın kadındır.
2026 19. kitabı
Okunma: 02 Mart 2026 16:45
Güler Kazmacı, televizyon programcısı, radyocu, gazeteci ve köşe yazarı... Böyle kabarık özgeçmişli kadınları görmek mutluluk verici ancak bir de bir işe başvurmak için doldurulan özgeçmişi değil de bizzat geçmişi kabarık olan kadınlar var. Yazarımız bu kitabında, ki benim de okuduğum ilk kitabı, Beyoğlu'nda farklı mekanlarda karşılaştığı kadınları kimliklerini gizleyerek bize aktarmış. Aktarmış diyorum ancak bunlar hep bizim bildiğimiz hikayeler. Kadınlar, okumakla bitmeyecek bir edebiyat seçkisi gibi; bazen bir şiir kadar içli, bazen bir roman kadar dolu dolu, bazen bir öykü gibi kısacık ama anlamlı, bazen bir makale gibi bilgili, bazen bir deneme gibi öznel... Kaçtıkları, kendini kandırdıkları, seçimleri, mecburiyetleri ve her şeyiyle bir grup güzel kadının hikayesine ortak olmak isterseniz okuyabileceğiniz bir eser olduğunu düşünüyorum. Kitabı okurken sürekli zihnimde Emircan İğrek'in Beyoğlu şarkısı geldi. Şarkı da zaten sanki o kadınları anlatıyor: Beyoğlu eski Beyoğlu olsa bile ben eski bana dönemem.
Beyoğlu KadınlarıGüler Kazmacı · Mavi Ağaç Yayınları · 201012 okunma

Güler KazmacıYazar · 8 kitap
Uzun yıllar TRT’de spiker ve prodüktör olarak görev yaptı. TRT’den sonra, Star TV, ATV, Kanal D, ETV ve Expochannel’da çalıştı. TRT’den itibaren çalıştığı kurumlarda spiker, sunucu ve seslendirme elemanı yetiştirmek üzere etkili konuşma, iletişim ve güzel Türkçe konulu ders verdi. Akademi, İstasyon Sanat Merkezi, Marmara İletişim Fakültesi gibi değişik kurum ve okullarda öğrenci gruplarına verirken, siyasetçi – yerel yönetici – işadamı gibi kişilere özel dersler de verdi. Güzel Türkçe ile birlikte etkili konuşma ve iletişim becerileri eğitmeni olarak Gazeteciler Cemiyeti’nde görev yapıyor. Değişik şirketlere ve kurumlara da uzun yıllardır aynı dersi veriyor. Yurt içinde ve yurt dışında Türkçe konulu seminerlere katılıyor. Aynı zamanda köşe yazarı ve sunucu olan Kazmacı’nın ikisi şiir olmak üzere, deneme – roman – mizah – araştırma gibi değişik türlerde sekiz adet kitabı bulunuyor. TRT’ye girdiği yıllarda hemen Güzel Türkçe Hocası unvanı almış, şu anda ünlü olan sayısız insan yetiştirmiş çok deneyimli ve usta bir eğitimci.