Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çocuk Genç Yetişkin Herkese

Bi Müsaade Sınavım Var

Faruk Öndağ

Bi Müsaade Sınavım Var Gönderileri

Bi Müsaade Sınavım Var kitaplarını, Bi Müsaade Sınavım Var sözleri ve alıntılarını, Bi Müsaade Sınavım Var yazarlarını, Bi Müsaade Sınavım Var yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
208 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Tıp doktoru olup, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapan yazar; kendisini ‘Sınav Süreci Eğitmeni’ olarak tanımlıyor. LGS ya da YKS gibi merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilere ve ebeveynlerine faydalı olacak bir kitap… Yazar, öğrenci ve velilere “sınav süreci ile başetme becerileri öğretme” misyonuyla koruyucu ruh sağlığı hizmeti veriyor. Yazar, verdiği örneklerle işin mutfağında olan bir uzman olduğunu, başka bir ifade ile sahada olduğunu kanıtlıyor.
Bi Müsaade Sınavım Var
Bi Müsaade Sınavım VarFaruk Öndağ · Timaş Yayınları · 201381 okunma
“Hayatı tamamen sınav tarafından işgal edilmiş bir çocuk sınavdan çıkınca inanılmaz bir boşluğa düşebiliyor. Ne yapacağını, vaktini nasıl geçireceğini bilemeyebiliyor. Sınav öncesi çocuğun hayatını programlayan anne babalar sonrasını da düşünmeli ve yavruyu kendisiyle baş başa bırakmamalı. Çocuğun da keyif alabileceği bir dizi aktivite yapılmalıdır.”
Sayfa 200Kitabı okudu
Reklam
“Çok tuhaf bir ülkeyiz biz; kan görmeye dayanamayan doktorlarımız, çocuk sevmeyen öğretmenlerimiz, yükseklik korkusu olan hosteslerimiz, kendi psikolojisi bozuk olup tedavi altında olan psikologlarımız var.”
Sayfa 198Kitabı okudu
“Dostlar günümüzde önemli olan şey, doğrudan mesleğiniz değildir. En önemli olan faktör mesleğinizde ne kadar iyi olduğunuzdur. Artık kalp cerrahı olmanız size otomatikman para ve saygınlık, dolayısıyla mesleki tatmin getirmemektedir.”
Sayfa 196Kitabı okudu
“Şu an çevremde ağır bedeller ödemesine rağmen çok mutsuz olan pek çok sıradan doktor ve mühendis bulunmaktayken; mesleğine aşık, ders saati 1000 dolar olan ve rica minnet ders alabildiğiniz yine pek çok öğretmen dostum da bulunmaktadır.”
Sayfa 196Kitabı okudu
Reklam
“Biz yetişkinlerde ne yazık ki devasa bir yanılgı vardır. Çocuk zeki, başarılı ise puanı yüksek fakültelere girer ve doktor, mühendis, avukat vs. olur. Pek çok zaman çocuğun fıtratının, dokusunun hangi mesleğe uygun olduğuna bakmayız; çocuk kaç puan alıyor ve bu puanın karşılığında nerelere ulaşabiliyoruz, ona bakarız.”
Sayfa 195Kitabı okudu
“Off dostlar off. Küstürüp kalbini kırdığımız, zihninde okulla ilgili ‘çok zor’ , kendisi ile ilgili ‘değersizim, beceriksizim, aptalım’ önyargısını oluşturduğumuzda pek çok yavru avucumuzdan kayıp gidiyor.”
Sayfa 144Kitabı okudu
“Bizde ders çalışma özürlüsü öğrenciden bol bir şey yoktur.”
Sayfa 137Kitabı okudu
“TÜRK ÖĞRENCİSİ NEDEN BOCALAR? Hemen özetleyecek olursak; Amacı, onu heyecanlandıran bir hedefi olmadığı, Kendine inanmadığı, üzerinde fena halde yılgınlık olduğu, özgüven eksikliği yaşadığı, Plansızlıktan çalışacağı konuların ucu bucağı belirsiz gibi göründüğü, Kendine ve derslere karşı müthiş derecede olumsuz önyargıları olduğu için Türk öğrencisi bocalar.”
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
“Kazananların alın teri ve gözyaşı ile yıkanan madalyaları, kaybedenlerin ise uzun uzun anlatabilecekleri mazeretleri vardır.”
“Toplumumuz -ne yazık ki- bilinçaltımıza sürekli ‘çalışmak enayiliktir, angaryadır’ mesajını pompalıyor. Çalışmayı zamanında sevmeyince de doğal olarak başımız belaya giriyor.”
“Her ne kadar bunu dile getiremese de çoğu çocuk aslında annesini babasını mutlu etmek için sınavdan iyi puan almaya çalışır.”
“Sınav kazandıracağız diye çocuklarımızın psikolojisini bozup, sınav başarısını hayat başarısı diye birbirimize yutturuyoruz.”
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.