Puan

9.910 üzerinden
7 kişi
2022 29. kitabı
Kim bilir şimdi şu an hangi ocakta bir yangın var? Hangi evin ocağında ateş püskürtülmekte? Hangi evin yuvası alev almakta? Hangi evde çaresizlikte umut ışığı yanmaktadır? Cahillik almış başını insanlar arasında gezip durmakta. İnsanı yobazlaştırmakta. Gün geçtikçe medeniyet doğarken insanlar geri geri giderek batmaktadır.  İnsanlık ölmektedir. Yanlış bilgiyi doğruymuş gibi kullanmak insanlığı,  mertliği,  güveni,  dürüstlüğü,  ilimi, bilimi bitirir. Medeniyeti, kültürü; eğitimi bir adım bile ileri götürmez. Kadına yapılan haksızlık daha anne ve baba evinde başlıyorsa ömür boyu her kapıda her elde yabancı olur. Değer kıymet verilmez. "Bilge Bir Kadın..." kitabı baştan sona gerçekte yaşanan ve Bilge'nin başından geçen her türlü haksızlığı kaleme alınmıştır. Babası ve annesi tarafından zorbayla eğitilen Bilge kendi imkanıyla kendini geliştirir ama ailesinin zulmünden kaçarken ömür boyu okumuş  bir cahille baş etmeye çalışır... Bununla beraber otizm olan çocuğuyla imtihan edilir... Tek kadın ama dünyanın ağır yükü...Tek kadın ama dünyanın ağır imtihanı... Gerçeklerden alınarak olduğu gibi kaleme alınan bu eseri okumanızı tavsiye ediyorum.
2022 157. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2022 13:03
Sevgili kitap sever ve okuyucu dostlarım; #gününkitapönerisi nde @fgkyayinlari ndan çıkan @filiz4444 kaleminden #bilgebirkadın #ailedeeğitimotizm kitabından bahsetmek istiyorum. #kitapyorumum #kitapkitapkonusu Gerçek bir hayat hikayesi Bilge 'nin hayat hikâyesini okuyoruz. Çocukluğundan itibaren yaşadıklarını yazıyor yıllar sonra. Zorlu ve baskıcı bir ailede büyüyen nbir genç kız evlenince özgür olacağını sanıyor. Ama maalesef ki yüzü gülmüyor. Para yönünden sıkıntıları yok fakat manevi olarak çok yıpranıyor. Gördüğü psikolojik şiddeti kimselere anlatamıyor. Anne olmak için uzun uğraşlar sonucunda bebeğini kucağına aldı. Çocuk büyürken otizmli olduğunu anladılar. Anne ve otizmli bir çocuğu büyütme zorlukları. Babanın da aslında hasta olduğunu ve zamanında teşhis konulamadığını araştırmaları sonucunda öğreniyor Bilge. İçimizden bir kadın Bilge, kendimizi bulacağımız yerler var hayatında... Otizm ve Farkındalık adına yazılan bu kitabı kesinlikle okumanızı #tavsiyeediyorum
2022 12. kitabı
#Okudum #KitapYorum #Bilge #FilizGökdemirKöşker #Roman #154Sayfa #Otizmvefarkındalık #FGKYayınları Merhaba arkadaşlar! ‍️ Bugün sizlere FGK YAYINLARINDAN YAZAR Filiz Gökdemir Köşker'in kitabı "BİLGE" yi tanıtmaya çalışacağım. Diyebilirim ki, şimdiye dek böylesine hayatın içinden, kurgusuz, saf insanın hammadesini oluşturan o dürüstlük ilkesini hiç bozmadan, utanmadan, ne yaşanmışsa duru gerçekliği ciğerden anlatan bir yürek sesi daha duymamıştım. Öncelikle kitabın konusu olan, otizm nedir? Sorusuna kısaca giriş yapalım: Otizm, nörolojik bir sorun. Yani beynimizin hayatta kalma çabaları ile varlığını korumaya çalışırken aldığı bir dizi koruma politikası altında yaşattığı yanlış emirlerin getirisi. Otizmli bireylerin asıl sorunu, sosyal etkileşime, iletişime zarar veren sınırlı ilgi alanlarına ve tekrarlanan hareketlere yol açan davranışlarının bulunması. Dedikten sonra Bilge'nin yaşam öyküsünden biraz bahsedelim. Hayatın içinden pek çok olay tanıdık. Zira, çocukluğunda psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan bir çok kişi gibi Bilge'de sevilmeyen baskı altında yetişen biridir. Babası tarafından sözde gelenek, görenek ve adetlere göre dinin gereklerini zalimane bir tavırla tüm çocukları üzerinden, hakaret, dayak ve psikolojik baskıyla uygular. Despot, çekilmez, vicdansız ve merhametsiz bir babadır. Annesi ise annneliğin sorumluluğunu, merhametini, sevgisini ve vicdanını taşımayan, üstüne babayı onaylayan cahil, asososyal bir kişiliktir. Bilge evlenene kadar maruz kaldığı yasaklar, baskılar altında asla ne çocuk, ne genç, ne kadın olabilmiştir. Gerçi evlendikten sonrada aynı düzen el değiştirerek kocasına geçmiştir. Yani anlayacağınız, tekrarlayan türden kabus dolu günler çilesiyle boynuna dolanmıştır Bilge'nin. Hayatın tüm evreleri tabiri caizse kan
2022 17. kitabı
Herkese merhaba Bu gün sizlere @fgkyayinlari'ndan çıkan @filiz4444 yazarımızın kaleme aldığı #bilge'den bahsetmeye geldim. Artık o kadar yorgunum ki... Yorgunluğum yılların birikimi aslında. Unuttuğum sıkıntıları yeniden hatırlamak maalesef üzdü beni Zor bir hayat insanı güçlü yapıyor. Pek çok sorunu çözebiliyorum ama maalesef gitmeyi bir türlü beceremedim. İşte orda çok güçsüz ve aciz kaldım Kendi kendime, iyi taraflarını görmeye çalıştım. Ama yazdıklarımın hepsi de maalesef yaşanmış ve çok daha fazlası vardı. Nasıl bu kadar dayanabildim Ailesi tarafından mutsuz ve sevgisi bir hayata mahkum edilen bilge, bu baskılardan kurtulmak için evlenerek yeni bir hayata başlamak ve tertemiz bir sayfa açıp mutlu olmak istiyordu, ama acılar kurmak istediği yeni hayatında da peşini bırakmadı. Ve tamda herşey bitti dediği anda hayatına giren bir mucize bilge'nin umutlarını yeniden yeşertti. Herşeye ve herkese rağmen savaşmaktan asla vazgeçmeyen bu güçlü kadının hayat ile mücadelesi hala devam ediyor Okuduğum bütün kitaplarda karakterleri kendime hep yakın hissederim ama bu sefer Bilge benim kardeşim gibi oldu, şimdi yanımda olsa ona kocaman sarılır ve onunla ne kadar gurur duyduğumu söylerdim. Ben okurken bile her sayfasında göz yaşlarıma engel olamadım acaba Bilge bu hayatı yaşarken neler hissetti onu anlamamız mümkün değil elbette. Kitapta okuyacağınız herşey gerçek bir hayat hikayesi, okuduğumuz bilge karakteri bizden biri ve bize düşen ne büyük görev onlara yardım etmek çünkü bazen tek istenilen şey ben senin yanındayım diyebilmektir. Kıymetli yazarımız filiz hanıma bilgenin acılarına sessiz kalmayıp yardım ettiği için ve bizlere de bilgeye destek olma şansı verdiği için çok teşekkür ederim kaleminiz daim olsun yazarım emeğinize sağlık Yeni yorumlarda görüşünceye kadar
Puan vermedi·156 syf.·
2022 10. kitabı
Alıntılar - Her yürek, hee can kendi şahsına münhasırdır... Herkesin sevdası, ayrılığı, pişmanlıkları ve keşkeleri kendine özeldir. - 'Ben artık oldum,her şeyi biliyorum.' diyen insan o saniyede bitmiş demektir. O saatten sonra asla ilerleyemez ve kendini geliştiremez. Kesinlikle bir yandan bitmesin diye yavaş yavaş okumak istediğim, fakat merakıma engel olamayarak kısa sürede bitirdiğim, gerçek hayattan alınmış enfes bir romandı. Hem roman tadında, hem de toplumu otizm konusunda bilinçlendiren bir kitaptı. Kitabı okurken kimi zaman duygulandım, kimi zaman sinirlenmeden edemedim. Bilge'nin ailesi ile imtihanı yetmediği gibi, bir de evladı ile imtihan etti. Ama güzel bir mücadele örneği verdi Bilge. Bu kitap eminim ki toplumdaki diğer Bilge'lere de ışık olacaktır.