Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilim Kutsal Bir İnektir

Anthony Standen

Bilim Kutsal Bir İnektir Gönderileri

Bilim Kutsal Bir İnektir kitaplarını, Bilim Kutsal Bir İnektir sözleri ve alıntılarını, Bilim Kutsal Bir İnektir yazarlarını, Bilim Kutsal Bir İnektir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" Bilim, evrenin işlemesine güvenilebileceği inancı üzerine kurulmuştur"
" Bilimin ilk amacı Tanrı hakkında bilgi edinmek. O'nun eserleri yoluyla ona hayranlık duymaktır."
Reklam
·
Puan vermedi
O dört ayaklı büyük hayvan bilim mi?
Kitap bilimin disiplin alanları üzerinden devam ediyor. Fizikten, psikolojiye birçok şeye değiniyor. Başta biraz karmaşık geliyor, sanki bilimin mizahını yapan bir dergi okuyormuşsunuz gibi sonrasında açılıyor. Yazar kendi düşüncelerini çok güzel ifade ediyor ve temellendiriyor. İkinci bölümde ise bilimle ilişkili olan alanların bir incelemesi yapılıyor, bilimin ne olduğunu anlamlandırmaya çalışmak için güzel ve kaliteli bir kitap. Bilim her şeydir, bilimin her şeyle ilişkisi vardır ama kutsal bir inek değildir. Bilimi bilmeli, anlamalı, sorgulamalı, kabul etmeli ama onu kutsal bir alanmış gibi değerlendirmemeli.. İyi okumalar. ️
Bilim Kutsal Bir İnektir
Bilim Kutsal Bir İnektirAnthony Standen · Şule Yayıncılık · 199926 okunma
Nefret bizim görevimizdir. İnsanlardan nefret etmek değil çünkü hiçbir insan içinde bir nebze iyiliği barındırmayacak kadar kötü değildir. Sözü edilen nefret kötülükten nefrettir. Kötülüğü nerede bulursak nefret etmeliyiz..
·
Puan vermedi
Bilim, Bilim İnsanı, İnek, Kutsal!..
Bu kadar iyi bir çalışma neden bu kadar kötü bir isimle piyasaya sürülür anlamak güç. Çeviriyle alakalı bir sorun değil bu, orijinal adı Science is A Secred Cow. Birebir çevirisi de "Bilim Kutsal Bir İnektir." Kitap bu adı, son cümlesinden alıyor. Bilim insanlarının bizi düzenleyip orta hale getirmesini engellemek için onlarla
Bilim Kutsal Bir İnektir
Bilim Kutsal Bir İnektirAnthony Standen · Şule Yayıncılık · 199926 okunma
Matematik
Matematiğe "bilimlerin kraliçesi" denen zamanlar da vardı. Şimdi onların oda hizmetçisidir. Nasıl oldu da bu kadar aşağı düştü?
Şule
Reklam
Makinelere yerleştirilen "anılar" bazen hata yaparlar; unutmaları gerekeni unutmazlar.
Şule
Bilim adamlarına dikkat etmek gerek; kelimelerin kötü niyetli, yanlış kullanıcılarıdırlar onlar.
Şule
Nasıl portakal, portakal suyu; ev, yatak odası değilse, insan da beden değildir. "Kendini bil", "Bedenini bil"den çok daha yüklü bir anlama sahiptir.
Şule
Biyologlar (iş başında olmadıkları pazar günleri dışında) asla Tanrı'dan söz etmezler...
Şule
Reklam
evrim, teori mi?
Biyolojinin bugüne kadar yaptığı büyük genellemeler arasında en silip süpürücüsü ve en iyisi, Evrim Teorisi'dir; hiçbir deneyle kanıtlanmamış bir şeye teori denebilirse tabi.
Şule
Bir fizikçiye mıknatıs gösterin, bir de sokaktaki adama, ne olur? Fizikçi “manyetik moment”ini ölçmek ister, öbür adam dökülen iğnelerini toplamak için kullanmak ister.
Şule
"İnsan kalıtım ve çevrenin ürünüdür". Söylemek istedikleri, "Bir insan kendi kalıtımının ve kendi çevresinin ürünüdür, çünkü kimse 'insanın' kalıtımının ne olduğunu bilmiyor."
Şule yayınları
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.