İlerde çok Popüler eserler arasına gireceğine inanıyorum
2025 140. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2025 18:25
Eser, insanın kendini arayışını, yalnızlığını, içsel hesaplaşmalarını ve hayata tutunma çabasını merkeze alan derin psikolojik bir romandır. Hikâye, hayatın içinde savrulmuş, kırılmış ve sorgulayan karakterlerin “ben kimim?” sorusu etrafında şekillenen iç yolculuğunu anlatır. Roman boyunca: Aşk, Kaybolmuşluk, Umutsuzluk ve yeniden başlama isteği, Geçmişle yüzleşme gibi duygular yoğun şekilde işlenir. “Bir”, insanın kalabalıklar içinde nasıl tek başına kalabildiğini, ama yine de yeniden güçlü olabileceğini anlatan duygusal ve düşündürücü bir eserdir.
Alıntı
BirŞebnem Pişkin · Asi Kitap Yayınları · 20157 okunma
Puan vermedi·216 syf.·
2019 39. kitabı
Yol'a çıkmaya hazır mısınız? Bu bir damlanın yolculuğu, okyanusa karışan... Bu bir parçanın yolculuğu, bütüne giden... Bu, "Ben" olanın "Bir" olana yolculuğu. Sayfalarca düşünce, yığınla anı, hülasa edilemeyecek binlerce soru ve her yeni sorunun ardından yaşamın verdiği cevaplar. Net cümleler kuramıyorsunuz bu kitabı okurken. Her şeyi barındırıyor içerisinde. Zaman, an, mucize, dua, şükür, sevgi.. ve daha fazlası. Her cümlesi alıyor sizi kendinizden. Önce okyanusta sürükleniyorsunuz, sizi siz yapan her şeyi ya da yaşamaya değer ne varsa içinizde olduğuna inandıracak gerçekleri söylüyor. Öylesine değil bir amaç için yaşamanız gerektiğini söylüyor. Bu yolculuğun sonunda yanacaksınız. Evet okyanusta sürüklenirken hem de. "Hamdım, piştim, yandım." -Mevlana- Eğer umudunuz yiterse, olur da boşvermişlik sararsa sizi, tek bir şeyin her şeyi güzelleştirebileceğini asla unutmayın. Yaşam bir duadan ibaret değil mi? Bunu da hatırlıyorsunuz, dua etmeyi, sevmeyi, gülümsemeyi, yaşamı güzelleştirmeyi ve yaşamayı hatırlıyorsunuz. Sayfalarca altını çizdiğim cümleler var, bu kadar mı açım kendimi bulmaya diye düşünmeden edemedim. İhtiyacım varmış böyle bir kitaba ve kitap gerçekten bir ihtiyaç. Kıyıda köşede kalmış kitaplardan bu da. Karşılaşmam şans, mı mucize mi? Kitapta mucize diye bir şeyin olmadığına da dikkat çekiyor. Böylesine düzen içinde, mükemmellikte bir şey nasıl mucize olabilir? Kendinize iyi bakın. Çünkü ruhun bedene ihtiyacı yoktur, onsuz da varlığını devam ettirebilir ama beden ruhsuz yaşayamaz. Hani şu gençliği bahane edip arkasına sığındığınız zamanlar var ya, bunlar kurtarmıyor sizi. Vücudunuza verdiğiniz zararlar sizi günden güne yarınlardan uzaklaştırır. Bedeniniz bu yolculukta ruhunuzu taşıyan değerli bir araç ve ona iyi bakın. İnsan zaaflarını yenemezse o zaafların
Bir: Damladan OkyanusaŞebnem Pişkin · Crea Yayıncılık · 20107 okunma

Şebnem PişkinYazar · 42 kitap
1978 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Ortaokulu Erenköy Kız Lisesi’nde, liseyi İstek Vakfı Acıbadem Lisesi ve Kadıköy Kız Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Bir süre iş dünyasında otomotiv, bilişim ve turizm sektörlerinde satış ve pazarlama alanında çalıştıktan sonra 2006 yılında ilk kitabı yayınlandı. Bu kitabıyla Türkiye’nin en iyi on kişisel gelişim yazarından biri seçildi. Yazılarında ve kitaplarında kendi tarihimizden karakterler ve efsaneler ile tasavvuf öğretisi ve fantastik kurguyu birleştiren yazar, çocuk edebiyatına da çok sayıda eser verdi. Edebiyat dergilerinde yazılar yazdı. Deniz küreği sporuyla ilgileniyor ve Bodrum’da yaşıyor. Ödüller: Amma Hikaye adlı öyküsü 2009 senesinde Ortanca Kültür Sanat Dergisi tarafından ödüllendirildi. 2010 senesinde ise Çukurova Kültür ve Sanat etkinliği çerçevesinde düzenlenen bir diğer hikaye yarışmasında Yakut Renkli Gözyaşı isimli hikayesi Okunmaya Değer Öyküler derecesini kazandı.