Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Gezi, Bin Renk

Hüseyin Şengül

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ve sanki yıldızlar ve ay bana bir şeyler iletiyor: "insan çok büyük ve kutsal bir varlık ama, kainat ve varoluş karşısında bir hiç" İnsan, hiçliğe aktıkça demlenir, olgunlaşır.
Türkiye'de mimari dokusuyla, yerleşim planlarıyla çağdaş, modern kentlere rastlamak mümkün değil. Ülkemizde yakın tarihe tekabül eden kent planına ve mimarisine sahip ilk kent, Kars. Onu da Ruslar yapmış.
Sayfa 152 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İnsan olmanın mihenk taşı, vicdandır
Sayfa 109 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Aidiyet duygusuna saygılıyım... Kimlikler yoluyla ifadenin hak ve özgürlüğünü, hukukunu savunmakla birlikte bütün bunları, insan varlığının temelinde ve onun evrenselliğinde görüyorum. İnsan olmanın mihenk taşı, vicdandır; bütün bunları diyebilmeyi ve bu temellerde zihin dünyamızı kurabilmeyi düşlüyorum.... Böyle bir dünyayı içselleltirmek.... İnsan olmak, işte hepsi bu!!!
Kimlikleri aracılığıyla kendilerini ifade eden insanlar özgürleşmedikçe, evrensele ulaşmadıkça, geceleyin parlayan hançer gibidir. Cezbedicidir, ürkütücüdür, ihanete ve katl'e hazırdır; yiğittir, korkaktır, haindir, özverilidir, paylaşımcıdır, dışlayıcıdır.
Doğanın milyonlarca yılda oluşturduğunu, birkaç yılda yok etmenin ne anlama geldiğini sık düşünmemiz gerek. İnsanın doğaya ihaneti ile insanın insana ihaneti arasında nasıl ortak yanlar var, hiç düşündünüz mü?
Sayfa 38 - 5n 1k yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Birini yapmak için diğerini yıkmak! Aslında durumu korkunç kılan şey, bu olanların arka planında yer alan zihniyet ve bu zihniyetin ideolojik bilinç/tavır yapısı; kimliksel varoluş ancak, "ötekinin" kimliksel yok oluşuna bağlı kılınmış ki, işte Sartre'ın dediği gibi "insan, insanın cehennemi" olmuş
Sayfa 25 - 5 n 1 K artı yayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.