Bisikletin yola karşı zaaflarıyla tanışın. Pedalınızı çevirmeden önce artık iki kere düşüneceksiniz : Gün ışığı, renkler, atmosfer, dakikalar hepsi sizin için birer pusula görevinde olacak, eğer birini unutursanız, emin olun yol da sizi unutur. Bisiklet Kitabı benliğini ve küçük tarihçesini yaratan tekerlekleri biraz daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bir rehber niteliğinde.
Sevimli, naturel ve sıcak bir havası var kitabın. İçinde kurulmuş çok az cümle var bu yüzden okumak için okunmamalı. Hayatınıza sayfaları yayarak okursanız bence daha anlamlı olur. Gözünüzün ilişebileceği bir yerlerde olmalı bu kitap diye düşünüyorum.
Bugünün bisikletinde yanlış bir şey var; dünün bisikletinin kusurlu bir yankısı. Sonra kendimle ilgili de yanlış bir şey olduğunu fark ediyorum, bir şeyin kusurlu bir yankısıyım.
bütün saklı şehirler arasında en saklı olan terkedilmiş bisikletler şehridir.sokaklarda terkedilmiş bisikletlerin belli belirsiz fısıltılarını uzun süre dinleyebilirsiniz