Hekayələr, poemlər, esse və müsahibələr

Boşluq

Rasim Qaraca
17 Şubat 2025
Alatoran Neşriyyatı
Azerbaycan
Azerbaycanca

Rasim QaracaYazar · 11 kitap
Raşim Karaca, 18 Şubat 1960'ta Ali Bayramlı'da doğdu. 1985 yılında Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre "Mayak" ve "Işıq" gazetelerinde çalıştı. 1990 yılında Ali Bayramlı'da (şimdiki Şirvan şehri) Azad Yaşar ve İsmail Bayramoğlu ile birlikte "BAC A" edebiyat derneğini kurdu ve derneğin gayri resmi basın organı olan "Yaşıl Söz" bültenini yayımladı. 1994-2000 yılları arasında Rusya'da yaşadı. 2000 yılından beri Bakü'de ikamet etmektedir. 2002 yılında, onun örgütüyle Azad Yazarlar Ojağı kuruldu. 2001-2008 yılları arasında bu örgütün başkanlığını yaptı. 2002 yılından itibaren, editörlüğünü yaptığı "Alatoran" adlı haftalık edebiyat ve sanat bülteni, "Adalat" gazetesinin eki olarak yayımlanmaya başladı. 2004 yılından beri "Alatoran" bağımsız bir dergi olarak yayınlanmaktadır. Azerbaycan'daki ilk bağımsız yazarlar örgütünün, ilk bağımsız edebiyat dergisinin ve Azerbaycan dilindeki ilk edebiyat internet sitesinin ( alatoran .org ) kurucularından biridir. Edebiyat ve yazarlar alanında Sovyet dönemi geleneklerini yenileme ve Azerbaycan'a demokratik modeller getirme alanında aktiftir. Öykü , şiir ve eleştirel makaleler yazmakta ve çeviri yapmaktadır. Eserlerinde geleneksel üslubu terk etmekte ve edebi deneyleriyle tanınmaktadır.