Ocak 2000
Om Yayınevi
Orijinal Adı:
Bosnia

Noel MalcolmYazar · 1 kitap
Sör Noel Malcolm, Cambridge'deki Peterhouse'da Tarih ve İngiliz Edebiyatı okudu ve Cambridge'deki Trinity College'da Thomas Hobbes üzerine doktora tezi yazarak araştırma öğrencisi oldu. Kariyerine Cambridge'deki Gonville and Caius College'da öğretim üyesi olarak başladı; daha sonra Spectator'da siyasi köşe yazarı ve ardından Dış Haberler Editörü, daha sonra da Daily Telegraph'ın baş siyasi köşe yazarı oldu. 1996'da Oxford'daki St Antony's College'da Misafir Öğretim Üyesi ve 1999'da Harvard'da öğretim görevlisiydi; 2001'de Oxford'da Carlyle Konferanslarını verdi. 2002'den beri Oxford'daki All Souls College'da Kıdemli Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. 2010'da Cambridge'de Trevelyan Konferanslarını verdi. Peterhouse, Trinity ve Gonville and Caius'un Onursal Üyesidir. Diğer konuların yanı sıra, erken modern felsefe (özellikle Hobbes üzerine yoğunlaşarak: Hobbes'un Eserleri Clarendon Baskısının Genel Editörlerinden biridir) ve Balkanların tarihi ve kültürü üzerine kitaplar yayınlamıştır. Güncel araştırma ilgi alanları arasında Rönesans'tan Aydınlanma Çağı'na kadar Batı'nın İslam ve Osmanlı İmparatorluğu hakkındaki bilgi ve fikirlerinin tarihi yer almaktadır.