"İnsan ruhunun belirsizliğini inandırıcı bir şekilde gözler önüne seren ilk kişidir Şekspir."
"Bir şeyi isterken aynı zamanda başka bir şeyi de istediğimizi; ruhumuzun sürekli başka başka yönlere çekildiğini. Tek bir kişi olmadığımızı, bir bedende bir çok kişiyi barındırdığımızı."
Ama herkesin bir amaca ihtiyacı vardır. Yürüyeceği bir hedefe ihtiyacı vardı insanın, bu bir serap bile olsa, sabahları yatağından kalkman için bir neden. Ne yapabilirsin?
"Ama hayattayken evet, hayattayken bir anlığına bile olsa, başka birisi olabileceğimize; yeniden dünyaya gelmeyi seçebileceğimize, bunun nihayetinde bizim kararımız olduğuna inanıyorum."
Mutlu olmak iddalı bir söz.
Ama aradığımız sey bu.
Mutluluk hakkında konuşulmasından hoşlanmıyorsun çünkü bu , henüz el değmemiş , gerçekten kalıcı bir sevincin altın çagını var sayar. Böyle şeylere inanmamalısın , bu bir disiplin meselesi.
Mutlu olmak ne kadar zor bir şeydir hakikaten , bunu arzulamakla çok şey istemiş mi oluyoruz. ?
Boy