Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye İncelemeleri 2

Bu Sistem Değişmeli

Recep Yazıcıoğlu

Bu Sistem Değişmeli Gönderileri

Bu Sistem Değişmeli kitaplarını, Bu Sistem Değişmeli sözleri ve alıntılarını, Bu Sistem Değişmeli yazarlarını, Bu Sistem Değişmeli yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İtaat?
Tarih boyunca halk; “şeriatın kestiği parmak acımaz”, “ul’ül emre itaat” yaklaşımı ile devlet otoritesine sonsuz bir itaat ve bağlılık sergilemiştir. Halbuki inanç sistemimiz aksini emretmektedir. İtaat; ancak ul’ül emir hak ve adalet üzere ise mümkündür.
Sayfa 114Kitabı okudu
Demokrasi Nedir?
Demokrasi, yukarıdan aşağıya çabalarla üretilemeyen, ama halkın kendi kendine uygulayarak deneme hata yapma yolu ile öğrenebildikleri bir yaşam biçimidir.
Sayfa 107Kitabı okudu
Reklam
sistem üzerine
Devlet kapısında horlanan, itilen “bugün git yarın gel” şeklindeki tavır sonucu, devletten soğuyan insanlar, temsilcileri marifetiyle yönetimin sahibi ve denetleyicisi olacak, devlet-millet ayrımı son bulacaktır.
Anadolu insanı, yılların ihmali ve geri bırakılmışlığını, kendi oluşturduğu birimler aracılığı ile, okuttuğu bu insanlarla yenecektir.
Dünyada silah, kan ve gözyaşı ile hangi mesele çözülmüştür. Çözüm her şeye rağmen yine demokrasidir.
Reklam
Bir ülkede demokrasi, bir tanıma göre küçük demokrasilerde meydana gelir ve gücü küçük demokrasilerin gücüne bağlıdır. Gelişmekte olan yerel yönetimler demokrasinin okuludur. Bu suretle halk yerel düzeyde yönetime katılmakta ve yönetimi denetlemektedir.
Sayfa 48 - Birey yayıncılıkKitabı okudu
Milli Kurtuluş Savaşı, milletle beraber nelerin başarılabileceğinin destani örneğidir. Nitekim Kurtuluş Savaşı sırasında var olan millet, Kurtuluş Savaşı sonrasında yok farz edildiği için, çağın gerektirdiği sosyal ve ekonomik kalkınma bu dönemde gerçekleşememiştir.
Sayfa 33 - Birey YayıncılıkKitabı okudu
Gelsin desteksiz, boş hayal ve vaatler, martavallar. Aklımızı başımıza toplamazsak, gerekli sermaye ve bilgi birikimini sağlayamazsak, enflasyon canavarı ile daha çok uzun yıllar mücadele eder, bunu dayatan merkezi sistemin egemenliğinden kurtulamayız..
Halk İstiyor mu? Halka gelince, beleşçi, vermeden alan yapıdan memnundur. Yetkiye ortak olmak sorumluluk getireceği için bugünkü tatlı hayal dünyasından uyanmak istememektedir. Bugüne kadar tüm liderler hep vermekten ve cennetten bahsetmiştir. Halk bu cennet tablolarının sarhoşluğundan kurtulmayı istememektedir. Popülizm tuzağına yakalananlar, verdiği kadar alacağı sistemi arzu etmemektedir. Muhtemek bir iktidar ''aldığım kadar vereceğim'' derse oy alması mümkün değildir. Başladığı yerde kalır..
Reklam
Dileğim; ülkemizde çok geciken bu mutlu dönemin bir an önce gelmesidir..
Gerçek anlamda demokratik, katılmalı yönetim yaşanmadığı için, insanlar sorumluluktan kaçarak kurtarıcılara sığınır ve her şeyi onlardan bekler. Kurtarıcıların ise biri gider biri gelir..
Şimdi sormak gerekir: Kaynakları tüketen ve israf eden kamu binalarının mı önceliği vardır? Yoksa tarımsal geliri, üretimi arttıran Tercan barajının mı? Halen yapımı devam eden Erzincan barajı eğer 22 yıl sürecekse Erzincan’lıya Allah kolaylık versin..
Ülkemizin en büyük savurganlığı ve kaynak israfı kamu binası yapımı ve enflasyonudur. Komünist sistemlerde bile bu derece görkemli ve iddialı binalar söz konusu değildir..
Eğer merkeziyetçi yapı netice verseydi, dünyanın en güçlü merkezi yapıları olan sosyalist-komünist sistemler iflas etmezdi. Demek ki halksız devlet ve sistemle ilerleme mümkün değildir..
331 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.