Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bugünden Düne Dünden Bugüne

Zehra İpşiroğlu

Bugünden Düne Dünden Bugüne Hakkında

Bugünden Düne Dünden Bugüne konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
2
Okunma
1
Beğeni
1.139
Görüntülenme

Hakkında

Geçmişe yolculuk beni hiç tanımadığım, bilmediğim dönemlere taşıdı; Halit Ziya Uşaklıgil, Halide Edib Adıvar, Muhsin Ertuğrul, Cemal Reşit Rey gibi kültür yaşamımızı belirleyen insanlarla tanıştırdı. Ben soruyordum, annem yanıtlıyordu. Kimdi konuşan; annem mi, aklı muzipliklerle dolu küçük, komik bir kız mı, sürekli bir arayış içinde kendini bulmaya çalışan genç bir kadın mı, yoksa yaşamına bir anlam ve değer katmaya çalışan çok çok yaşlı, bilge bir insan mı? Bugünden düne, dünden bugüne neler kaldı, neler değişti? Yaşadığımız hızlı gelişim sürecinde çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor? Geleceği yönlendirmek ne kadar elimizde? Sanatın, tiyatronun, müziğin iyileştirici gücünden nasıl yararlanılabilir? İki farklı kuşak Nazan İpşiroğlu ve kızı Zehra İpşiroğlu tartışıyorlar. Çıkış noktaları Cumhuriyet’in kuruluş yılında dünyaya gelen Nazan İpşiroğlu’nun müzik, tiyatro ve sanat dünyası içinde geçen yaşamı.
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 6 dk.Sayfa Sayısı: 180Basım Tarihi: Eylül 2018İlk Yayın Tarihi: 2003Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750843297Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Zehra İpşiroğlu
Zehra İpşiroğluYazar · 31 kitap
Almanya’da Duisburg-Essen Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde öğretim üyesi olan Zehra İpşiroğlu, 1975-91 yıllarında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Bölümü’nde, doksanlı yıllarda aynı fakültede kendi kurduğu "Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü"nde çalışmalarını sürdürmüştür. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bünyesinde Nazan İpşiroğlu, Prof. Dr. Jale Baysal ve Prof. Dr. Şeyda Ozil’le birlikte yayına hazırladığı yaratıcı eğitim ve öğretim alanında yayınlanan çeşitli imece kitaplarının ve yurtdışında yazın, tiyatro, eğitim üzerine çıkan çeşitli inceleme yazılarının ve çevirilerinin yanı sıra, tiyatro ("Uyumsuz Tiyatroda Gerçekçilik"; "Tiyatroda Devrim"; "Tiyatroda Yeni Arayışlar"; "Eleştirinin Eleştirisi"; "İki bin Yılına Doğru Tiyatro", "Tiyatroda Düşünsellik", "Nâzım Hikmet Oyunları", "Tiyatroda Alımlama"), yazın (Yazın, Alımlama Boyutları ve Çeşitlemeleri; Çağdaş Türk Yazını), eğitim ("Eğitimde Yeni Arayışlar"; "Düşünme Korkusu", "Düşünmeyi Öğrenme ve Öğretme") ve çocuk ve gençlik yazını ("Gergedan Oyunu"; "Konuşan Çınar"; "Gelin Çocuklar Birlikte Düşünelim", "Şimdiki Çocuklar Hâlâ Harika"), anı ("Bugünden Düne Dünden Bugüne", Nazan İpşiroğlu ile birlikte), yaratıcı yazma alanında kitapları vardır. Kısa kısa öyküleri "Yerler Yollar Yüzler", kara güldürü tarzında yazdığı oyun "Pinokyo Kral Übü’nün Ülkesinde", deneme romanı, "İzler, Burada ve Orada" ve Aziz Nesin’in "Şimdiki Çocuklar Harika" adlı taşlama romanına gönderme yaparak yazdığı "Şimdiki Çocuklar Hâlâ Harika" adlı çocuk romanı son yazınsal çalışmalarıdır.