Bulanık Sular

Artemis Yayınları

Kitap yorumum
2023 1. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 17:51
Eveet, bu saatte yazmam biraz garip ama ertelemek istemedim çünkü kendime ayırdığım zaman çok kısıtlı, neyse konudan sapmayalım... Ben aslına bu kitabı kasım ayında falan okumaya başladım ama 100 sayfa kadar anca okuyabildim onu da ocak ayına kadar yaydım resmen çünkü hiç sarmadı ya, yani konu başlığını okuduğum zaman evet işte suya hükmedebilen bir kız kral tarafından beşinci karısı olmak için saraya çağrılıyor gibi bir konu vardı ve ben kafamda çok güzel canlandırdım yani dedim şimdi kesin macera, entrika, rekabet, fantastik olaylar olacak diye ama kitap öyle bir sıkıcı başladı ki, kızın babası ölüyor ve saray görevlisi 'Darien' gelip onu alıyor... O yolculuk evet keyifliydi o da Darien sayesinde yine, orada ısınmaya başladım kendisine, sonra kız yol sırasında kaçıyor ve kasaba gibi bir yerde yaşamaya başlıyor nehrin kenarında, oradaki konuyu hiç anlayamadım, yani neden, ne alaka dedim kendi kendime... Sonra da oralarda yaşayan bir çiftin yanında yerleşiyor ve bir süre orada kalıyor... Orayı o kadar çok uzattı ki yazar, ve o kadar sıkıldım ki yani kitabı o yüzden bıraktığımı hatırladım, kitabın devamını da okuduktan sonra oradaki olayla bağdaştıramadım, yani yine ne gerek vardı dedim çünkü sonradan Darien kızı bulup yine saraya götürüyor ama bu sefer kralın eşi olması için değil, başkan olduğu için... Oradaki olay da karışık... Şimdi kitaptaki insanlar ayrılıyor işte kimisi 'hunti, 'coru' gibi farklı isimleri var (bunun anlamını da çözemedim çünkü kafa karıştırmaktan başka pek bir katkısı olmadı) işte kızımız da bu güçleri taşıyan ailenin başkanı mı ne sayılır öyle bir şey, o yüzden misafir olarak kraliyete gidiyor ve benim beklediğim olaylar ancak 300 sayfadan falan başlıyor, işte kraliçeler ile çekişme, güçlerin ortaya çıkması, gizem, rekabet, aşk... Yani şöyle
Düşünce
2023 11. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2023 09:59
Kitap başlarda biraz sıkıcı olsa da belli bir yere geldikten sonra bıraktirmayacak ve sonunda neler olacağını merak ettirecek bir kitap. Bir yerden çok ucuza aldığım için beklentim çok düşüktü fakat beklentim bayaa otesinde bir kitap oldu. Bazı kısımları yavaş bazı kısımları da çoook hızlı geçse de tam yerinde yazılmış ve 2.kitap çıkartmak gibi bir şey olmaması bu kitap için çok iyi çünkü olaylar tadında bırakılıp uzatılmamasi iyi olmuş. Dediğim gibi belli bir yerden sonra elinizden bırakmayacağınız bu kitap Zoe'nin hayatında beklenmedik bir değişikliği anlatıyor.
Bulanık Sualtı
2023 2. kitabı
Sharon Shinn kitaba genel anlamda bakarsak kitabı beğendim. Herkes kitabın başlarda sıkıcı olduğunu ve sadece belli bir kısmı dikkat çekici olduğunu yazmış. Ben buna katılmıyorum, evet ilk 10 sayfaya kadar biraz sıkıcı gelmeye başlamıştı kabul ediyorum. Ancak belli bir süreden sonra kitabın hazzını almaya başlıyorsunuz. Kitabı bırakmak istemiyorsunuz ve olay örgüsü sizi çekiyor. Bence kurgu olarak çok yaratıcı bir kitaptı. Çoğu kişi element olayını anlamamış ama zaten kitabın başında ne olduğu yazıyor. Ve kitapta kendisine ait para birimi ve bayramları var. O da kitabın son sayfasında mevcut ordanda yararlanabilirsiniz. Umarım size yardımcı olabilmişimdir.
Eleştiri-Kuram

Sharon ShinnYazar · 7 kitap
Sharon Shinn, fantezi, bilim kurgu ve romantizm özelliklerini birleştiren bir Amerikalı romancıdır. Yetişkin ve genç yetişkin okuyucular için bir düzineden fazla roman yayınladı.