Bülbül Yuvası

Muazzez Tahsin Berkand
Tahmini Okuma Süresi:
7 sa. 8 dk.
Sayfa Sayısı:
252
Basım Tarihi:
Şubat 2002
Yayınevi:
Doğan Kitap
ISBN:
9789756612170
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Sıralamalar

Yorumlar ve İncelemeler

10/10
·256 syf.··
Beğendi
·
2025 7. kitabı
·
24 günde okudu
·
Okunma: 06 Ağustos 2025 01:11
Kitabı okurken Türkan Şoray, Tanju Gürsu, Murat Soydan ve Aliye Rona eşleştirmeleriyle okudum. Bu haliyle okumak bana daha fazla keyif verdi. Renkli yeşilçam filmindekinden farklı versiyonda ilerlemesini sevdim. Spoiler olmaması adına detay vermek istemiyorum. :)
Bülbül YuvasıMuazzez Tahsin Berkand · Doğan Kitap · 200242 okunma
KEYİFLİYDİ
10/10
·280 syf.··
Beğendi
·
2025 13. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 04 Şubat 2025 08:06
Yeşilçam filmlerini sevenlerin kesinlikle sevebileceği tatlı bir roman. Hatta bu roman 1970 yılında beyaz perdeye de taşındı. Başrollerinde Türkan Şoray, Murat Soydan, Tanju Gürsu gibi isimler vardı. Kitabını da filmini de kesinlikle öneririm.
Bülbül YuvasıMuazzez Tahsin Berkand · Elips Yayınevi · 201542 okunma
Aşk bir erkeğin kötü huylarını degistirirmi
8/10
·263 syf.··
Beğendi
·
2025 79. kitabı
·
26 saatte okudu
·
Okunma: 04 Aralık 2025 01:38
HATİCE hanım ölen kocasının amcaları olan "Ispartalılar" ailesine fakirlikden ötürü kızı NERİME onüç yaşında iken mecburen siğinmislardi.Bu zengin ailede NESRİN ,teyzesi ve evin hanımı SÜHEYLA ve oğlu fabrikatör FERİDUN bey yaşıyordu.Yasadiklari konağın geniş bahçesinin bir tarafında duvarla ayrılmış bir köşesinde de (BÜLBÜL YUVASI).."Ispartalılar" ailesinin uzaktan akrabası olan REŞATBEY ailesi, anne NURİYE hanım büyük oğlan NEJAT ,Nuriye hanımın görümcesi dul MELİHA hanım ve Nuriye hanımın iki erkek iki kız olmak üzere beş çocuk toplam yedi kişi yaşamakta idi .NERİMAN in köşke gelmesi ile olayların ve kişilerin işlendiği Yeşilçam film klasiği akıcı ve yer yer dedikodu/entrika/aşk/merhamet duygularınin işlendiği 1943 yılında usta yazarımızın yazdığı güzel bir roman tavsiye ederim.
1000Kitap
Bülbül YuvasıMuazzez Tahsin Berkand · İnkılâp ve Aka Kitabevleri · 197342 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Muazzez Tahsin BerkandYazar · 36 kitap
Asıl adı Meryem Muazzez olan Muazzez Tahsin Berkand, avukat bir baba ve ev hanımı bir annenin kızı olarak Selanik’te doğdu. Balkan Savaşı'ndan (1912) sonra ailecek İstanbul’a göçtüler. Fransızca ve İngilizce’yi özel öğretmenlerden öğrendi. İstanbul’da Feyziye Lisesi’ni bitirdikten sonra Kumkapı’da Fransız rahibelerin okulu Saeurs d’Assomption’da okudu. Daha sonra da Kız Öğretmen Okulu’nu bitirdi. Üsküdar Refet Kadın ve Kasımpaşa Numune okullarında Türkçe ve Fransızca öğretmenliği yaptı. Derin bir hayranlık duyduğu Halide Edip’in (Adıvar) açacağı okullarda çalışmak üzere 1917’de Suriye’ye gitti ve Beyrut Kız Sultanî ve Darülmuallimatı’nda iki yıl Türkçe öğretmenliği yaptı. İstanbul’a döndükten sonra birkaç yıl Şişli Terakki Lisesi’nde Fransızca ve ahlak dersleri verdi. 1925-1929 arasında Millî Auto şirketinde çeviri ve yazışma işlerinde çalıştı. 1929’da Osmanlı Bankası’na geçti ve 1956’ya kadar yirmi beş yıl boyunca bankanın Hukuk İşleri bölümünde çevirmen, daktilo-sekreter olarak çalıştı. Hiç evlenmedi. Dönemin çeşitli gazete ve dergilerinde öyküler de yayımlamış olmakla birlikte ününü romanlarıyla sağladı. Romanları döneminde çok geniş bir okuyucu kitlesi buldu ve defalarca basıldı.