Kasım 2024
Od Kitap

2024 1. kitabı
Öncelikle çok iyiydi gerçekten okumaktan çok zevk aldığım bir kitap oldu. İlk başlarda bazı hatalar vardı gözüme çok çarptı sonra o kadar çok kapıldım ki farkına bile varmadım. İlk sayfalarda yeni bir yazar olduğunu hissetim, okuyucu olarak, ama kitabın devamında rahatsız etmedi. Hem okurken çok eğlendim hem çok yoruldum. Hiç durmadan bir günde bitirdiğim bir kitap oldu, gece üç civarında bitirdim ve bir ara kendimi zorla evde dolanmak için yataktan kaldırdım, çünkü o kadar iyi betimlemeler vardı ki gerçek dünyada olduğumu ayırt edemedim. Hikaye olarak okuyucuya o kadar ipucu saklanmış olmasına rağmen nasıl devam edeceğini gerçekten kestiremedim. Kitabın sonlarına geldikçe okumamak istedim resmen, kitabın bitmemesi için. Okurken çok yabancı kitapların ruhunu hissedecekmiş gibi düşündüm ama o kadar doğal bir kitaptı ki gerçekten Türk’ün elinden çıkmış olduğu çok belliydi, en çok bunu sevdim, çok samimi bir kitaptı. Kimi kitapta anlatıcı değişince silik kalıyor ama Ayaz’ı da Ece’yi de dinlerken ikisi de çok iyi yazılmış, anlatıcının değişikliği o kadar rahatsız etmedi ki. Ayazı ciddi biri bekliyordum gerçekten ama sonra sadece yerine ve kişisine göre nasıl davranması gerektiğini bilen çok eğlenceli bir karakter okumak çok iyi geldi. Bazı kitaplar ne kadar akıcı olursa olsun bazı bölümlerini okumadan geçmek istersin ama bu kitapta geçmek atlamak istediğim hiç bir yer olmadı. Dolu dolu geçen bir hikaye. İçerisinde Türk tarihini bu kadar heyecan verici bir şekilde okumak çok zevkliydi. Karakter arasındaki duygular çok dozundaydı kitabın hikayesinin önüne geçmemiş olması çok önemliydi. Okumaya başlarken bu kadar çok beğeneceğimi düşünmüyordum. Önü çok açık bir yazar olduğu gerçekten belli, başarılarının devamını diliyorum. Yeni ve sıkı bir okuyucu daha kazandığını söylemek
BulucuEnes Erkuş · Od Kitap · 20244 okunma
2025 5. kitabı
enes erkuş'un bulucu adlı kitabı, gerçekten insanı içine çeken bir eser. okurken sanki bir arkadaşın sana kendi hayatını anlatıyormuş gibi bir hisse kapıldım. kitabın sayfalarını çevirdikçe, tarihsel bir yolculuğa çıkıyorsun ama bu yolculuk öyle heyecanlı ve etkileyici ki, kendini kaybetmekten korkuyorsun. o kadar güzel yazılmış ki, sanki bir türk yazarının kaleminden çıkmış olduğunu her an hissediyorsun. kitabın içindeki samimiyet, doğal bir sıcaklık yayıyor. hikayenin başındaki ayaz kapgan (ya da diğer adıyla bulucu) karakterine ilk bakışta biraz sıradan ve sırlarını gizleyen bir adam gibi bakıyorsun. fakat zamanla, içindeki derin duyguların ve toplumuna duyduğu sevdanın peşinden sürüklendiğini fark ediyorsun. ayaz, oldukça inançlı ve hedeflerine ulaşmak için her şeyini ortaya koymuş bir profesör. ama bir yandan da hayatına bir anlam katacak yeni bir maceraya atılmaya, hem kendi hayatına hem de çevresindekilere daha fazla şey katmaya ihtiyacı var. kitabın her bölümünde, bulucu karakterinin değişimi seni bambaşka dünyalara götürüyor. bir anda sert, ciddi bir adamken, diğer bir anda içinde kaybolan bir gülüşle eğlenceli bir karaktere dönüşüyor. ve anlatıcı değiştikçe bile, karakterler o kadar canlı ki, bir an bile kopmuyorsun. ayaz’ı dinlerken onun içindeki mücadeleyi hissediyorsun. ece’nin duygularını okurken, sanki sen de onunla birlikte o anları yaşıyorsun. hiçbir anı atlamak istemiyorsun, çünkü her bir sayfa seni biraz daha içine çekiyor, bir yudum daha tatmak istiyorsun. kitapta türk tarihine dair yazılmış bazı bölümler öyle heyecan verici ki, resmen sayfaları hızla çevirmek istemiyorsun. karakterlerin iç dünyalarındaki ince ince işlenmiş duygular, hiç abartıya kaçmadan ve fazlalık yapmadan hikayeye çok güzel bir derinlik katmış. her şey çok doğal ve içten bir
BulucuEnes Erkuş · Od Kitap · 20244 okunma

Enes ErkuşYazar · 0 kitap
Enes Erkuş (d. 25 Haziran 2002; Osmangazi, Bursa) "Tan" isimli kitabıyla Türk edebiyatına adım atan yazar, Türk Tarihi ile ilgili yaptığı çalışmalar üzerine yazdığı kurgusal fantastik kitaplarla yazarlık ünvanını üstlendi.