Türk Diyarında, Tanrılar ve İnsanlar Arasına Sıkışıp Kalmış Bir Kahraman. Yolda.

Tan

Enes Erkuş
Temmuz 2023
Odessa Yayınevi

2023 255. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2023 18:54
Fantastik edebiyatın sınırlarını zorlayan ve Türk tarihini bambaşka bir perspektiften ele alan " TanTan " yazar Enes ErkuşEnes Erkuş 'un büyüleyici kalemiyle beni derin bir yolculuğa çıkardı. En çok da, Türk tarihini mitolojik ve fantastik öğelerle harmanlaması çok etkileyiciydi... Konusu ise özetle; Kendi geçmişini sımsıkı kavrayan kahramanımız Tan, başlangıçta gayesizce Türk topraklarında başıboş bir serüvene atılır. Ancak tıpkı bir yıldızın kaderi gibi, aslında kendi öyküsünü takip eden bir kutsal vazifeyle bağlıdır... Zamanla bu kutsal görevin bilincine varır ve büyük kaderi için belirlenmiş büyülü kehanetleri gerçekleştirmeye başlar. Onun maceraları, insan yüzleri kadar farklı doğanın ruhlarıyla ve karanlık bir dünyada geçer. Tan, bu serüvenler sırasında hem yakın dostluklar kurarken hem de acımasız düşmanlarla mücadele eder. Bir süre sonra Oğuz Kağan'ın ordusundayken hayatını sonsuza dek değiştirecek, gizemli biriyle tanışır. Bu tanışmanın ardından Tan'ın yüreği kahramanlık ve fedakarlıkla dolar. Göğüslediği sınamalarla, Tanrıların gözünde saygın bir konuma yükselir ve gerçek bir kahramanın nasıl olunacağını tüm dünyaya gösterir. Ancak Tan'ın gölgesi sadece kendi yaşamının üstünde değil, aynı zamanda Tanrıların aleminde de uzanır. Bu alemin gizemli olayları, evrenin bütün düzenini sarsacak değişimlere yol açar ve insanlarla Tanrılar arasındaki kırılgan dengeyi koruma yükünü sırtlanır. Türk diyarının sonsuzluğunda doğan Tan'ın hikayesi, bir kahramanın evrenin en derin köşelerindeki gizemleri keşfedişinin ve insan ile Tanrı arasındaki kutsal bağın etkileyici bir temsilidir. Enes ErkuşEnes Erkuş özellikle gerçek tarihi olayları sadece temel bir çerçeve olarak kullanıyor ve ardına büyülü bir örtü seriyor. Romanın karakterleri ise derinlikli ve gerçekçiydi, bu da okurken
İnceleme
TanEnes Erkuş · Odessa Yayınevi · 20236 okunma

Enes ErkuşYazar · 0 kitap
Enes Erkuş (d. 25 Haziran 2002; Osmangazi, Bursa) "Tan" isimli kitabıyla Türk edebiyatına adım atan yazar, Türk Tarihi ile ilgili yaptığı çalışmalar üzerine yazdığı kurgusal fantastik kitaplarla yazarlık ünvanını üstlendi.