Bürokrat Global

22 Ağustos 2024
Elpis Yayınları

2024 79. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2024 15:01
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Henüz lise 3. sınıftayken henüz karşılaştığım felsefe dersinin öğretmeni bizlerden ütopya yazmamızı istemişti. Sonrasında lisans eğitimim sırasında gördüğüm felsefe dersleri ışığında yazdıklarımın oldukça sosyalist ve global ögeler taşıdığının farkına varmıştım. İşte bu kitabı okurken o yazdıklarımı anımsamak bana çok iyi geldi... Ütopik bir distopya okumak isterseniz sevgili Ece Ceren Gültepe ile birlikte okuduğumuz bu kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz. Globalizm, tüm dünya devletlerinin tek bir çatı altında birleşmesi, tek bir merkezden yönetilmesi anlamına gelmektedir. Adil Işık, o önce bir kitap yazdı, sonra kitapta yazdıklarını uygulamaya geçirdi. Onun amacı, gelecek nesillere içinde savaşın, terörün, emperyalizmin, sömürgeciliğin, köleliğin, açtığın, hastalığın ve sosyal sınıf farklılıklarının bulunmadığı bir dünyada yaşama şansı verebilmekti. Gobalizm süreci onun adıyla anılsın, hayatını kaybettikten sonra bile insanlar onun adını ansınlar, adı tarihe büyük bir lider olarak yazılsın istiyordu. Zaman zaman kendisini yoklayan psikoz boyutundaki psikolojik rahatsızlığı nedeniyle liseyi açık liseden bitiren genç varlıklı bir ailenin kızıyla gönüllerini birleştirir. Hem onunla evlenebilmek hem de ideallerine ulaşabilmek için birşeyler yapmalıdır. Öncelikle bir kitap yazar ve bu kitap tüm dünyada büyük yankı uyandırır, kitlesel hareketlere ve tepkilere neden olur. Vatani görevini psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tamamlayamaz. Sıkı çalışarak Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi kazanır ve birincilikle mezun olur. Evlenir. Siyasal yaşamına büyükşehir belediye başkanı olarak başlar ve iki dönem Dünya Cumhuriyeti başkanlığı yaptıktan sonra emekli olur. Onun önce yazdığı
Bürokrat GlobalBarış Bey Rabb’akul · Elpis Yayınları · 20242 okunma
Puan vermedi
Dünya barışı çeşitli kültürlerin,inançların arasında hoş görülerin saglanmasiyla başarı sağlanır.Olayları çözüm odaklı olarak ,empati kurarak sağlıklı verim elde edilmiş olur.Yerel,ulusal ve de küresel düzeylerde birlik saglanarak huzur ortamı oluşturabilirsiniz. Adil IŞIK da tam böyle bir Dünya hayali kuruyor! Bin bir türlü çaba ve sorun ile mücadele ederek özlemini kurdugu düzene göz kırpıyor. İnsanlar güven içinde olduklarında çocuklar geleceğe yeşil ışık yakar.Birey ve toplumlar açısından da barış huzurun teminatıdır.Zenginlik,kalkınma kaynağıdır. Kahramanımız bütün bu düşüncelere yol almış mıdır ? Gidilen yol kâr mı zarar mı getirir ? Barışla kalın efenim #okudumbitti #önerikitap
Bürokrat GlobalBarış Bey Rabb’akul · Elpis Yayınları · 20242 okunma