Felsefenin İhtişamlı On Yılı 1919-1929

Zeit der Zauberer: Das große Jahrzehnt der Philosophie 1919-1929

Büyücüler Çağı
2026 2. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 22:45
"Bu kitap, uzun zaman sonra beni gerçekten zorlayan ve beynimde yepyeni kapılar açan müthiş bir eser oldu. Okurken yer yer ağır geldiğini hissettim; hatta dürüst olmam gerekirse birçok detayı kaçırdığımı ve kitabı tam anlamıyla sindiremediğimi düşünüyorum. Yakın zamanda bu kadar yoğun bir esere tekrar ayıracak enerjim olmayacağı için, biraz hızlıca okuyup bitirmek durumunda kaldım. Ancak bu, kesinlikle ilerleyen dönemlerde tekrar döneceğim bir 'başucu kitabı' olacak. ​Okumayı düşünenlere tavsiyem: Şimdiden başlayın ama acele etmeyin. Bu, hızlıca tüketilip kenara atılacak bir kitap değil. Sindirerek ilerlemek için günde maksimum 20 sayfa okumak en ideali
Büyücüler ÇağıWolfram Eilenberger · Kolektif Kitap · 20236 okunma

Wolfram EilenbergerYazar · 2 kitap
1972’de Almanya’nın Freiburg kentinde doğdu. Yazar, gazeteci ve filozof olan Eilenberger, Heidelberger Üniversitesi’nde felsefe yüksek lisansı yaptı, doktorasını ise Zurich Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora çalışmaları esnasında gazetecilik yapmaya başladı, yazıları Die Zeit, Seuddeutsche Zeitung, Der Tageddpiegel gibi mecralarda yayımlandı.