Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çağdaş Gerçekçiliğin Anlamı

Georg Lukács

Çağdaş Gerçekçiliğin Anlamı Sözleri ve Alıntıları

Çağdaş Gerçekçiliğin Anlamı sözleri ve alıntılarını, Çağdaş Gerçekçiliğin Anlamı kitap alıntılarını, Çağdaş Gerçekçiliğin Anlamı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kafka
Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil.
Hayat gitgide trajik teması cinsel güçsüzlük olan açık saçık bir filme benzemeye başladı.
Reklam
Robert Musil
İnsan tek bir seçimle karşı karşıyadır: ya sürüye uymak ya da sinir hastası olmak.
Theodor W. Adorno
Bu dünyanın irkilten yanı korkunçluğu değil, olağan görünüşüdür.
Tanrının insafsız bir şakası, bir günlük delice bir hevesidir dünyamız...
Reklam
İnsanın kendisinin odak noktası olmadığı hiçbir öz yoktur.
Dostoyevski
Bir insan umudunu yitirir ve amaçsız kalırsa, sırf can sıkıntısı bile onu bir hayvana çevirebilir.
Thomas Wolfe
Benim dünya görüşüm, yalnızlığın bana ya da yalnız olan bir kaç kişiye özgü bir durum değil de, insan varoluşunun kaçınılmaz, temel gerçeklerinden biri olduğu inancına dayanıyor.
Reklam
Kafka açıkça söylese de söylemese de dinsizdir.
Kafka’nın dinsizliği, Tanrı’nın ortadan kalkışını bir kurtuluş değil de, dünyanın “Tanrı tarafından yüzüstü bırakılışı”nın, mutlak yalnızlığının ve saçmalığının bir belirtisi sayan türden bir dinsizliktir.
Biz hepimiz nihilist hayaller, Tanrının kafasından geçen intihar düşünceleriyiz.
Hugo von Hofmannsthal
Kimsenin anlamaya kalkışmadığı Ve yakınılmayacak kadar acı bir şey Her şeyin bizden uzaklaşıp gitmesi, Ve daha önce bir çocuğun olan benliğimin Hiç kimse karışmadan Bir sokak köpeği kadar bana yabancı olması.
Sonra unutmalı ki, Her buluşmada bir yabancıdır tanıştığımız...
Dostoyevski, Ölüler Evinden Anılar'ında mahkumların iş karşısındaki ilginç tutumlarını anlatır. Çok sert disipline rağmen, mahkumlar dalga geçerler, ya çok kötü çalışırlar ya da çalışır gibi yaparlar. Derken yeni bir gardiyan gelir ve herkese verdiği işi bitirdikten sonra evlerine dönebileceğini söyler. "Yapılacak iş zordu" diye devam ediyor Dostoyevski, "ama, Tanrım, hepsi nasıl bir hevesle sarılmışlardı işlerine! Bütün o tembelliklerinden, sözde beceriksizliklerinden sanki iz bile kalmamıştı." Dostoyevski o yaşantısını şöyle özetliyor: "Bir insan umudunu yitirir ve amaçsız kalırsa, sırf can sıkıntısı bile onu hayvana çevirebilir." (...) Her insan davranışı, hiç değilse o davranışın sahibi için, bir anlam taşıdığı varsayımına dayanır. Anlamsızlık, her hareketi gülünç bir oyuna, sanatı da doğalcı betimlemeye indirger.
Sayfa 41 - Yenilikçi Akımın İdeolojisiKitabı okudu
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.