Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Casustur Casus

Sabahattin Özel

Casustur Casus Sözleri ve Alıntıları

Casustur Casus sözleri ve alıntılarını, Casustur Casus kitap alıntılarını, Casustur Casus en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Önceleri gidenlerden kuşku duyulmadı. Fakat sonra mesele anlaşıldı ve bu talihsiz gençlerin kaçamayan yarısı, hâlâ Almanya topraklarında gömülüdür. Savaş bittikten sonra bu sahte cemiyet Hindistan'da devam etti. İngilizler böyle işlerde daima yüksek öğrenim görmüş adamları kullanırlar.
Sayfa 440Kitabı okudu
S- O halde Anadolu'ya önem veriyorlarmış? C- Başka yerler için değildi. Kısmen Avrupa için de... S- Demek Edvars'ın Avrupa'da eli vardı? C- Prens Sabahattin gibi adamları vardı. S- Biz İngilizlerin Anadolu ile ne kadar uğraştığını, Anadolu'ya ne kadar önem verdiğini anlamak istiyoruz. Bununla Anadolu hesabına çalışan adamları kanıtlar yoluyla anlayacağız.
Sayfa 288Kitabı okudu
Reklam
Oysa Türklerin dünyada dostu yoktur. Bunun çok nedenleri vardır. Birincisi Müslümansınız. Zira maalesef Hıristiyanlık âleminde Müslümanlara karşı dostluk yoktur. Onlar bütün dostluklarını gayrimüslimlere karşı gösteriyorlar.
Sayfa 371Kitabı okudu
Efendim İsviçre eğitim itibariyle ilerlemiştir. Kanunlar da sert değildir. Bunun için orada savaşan devletlerin adamları biliniyordu. Nitekim Türkler de vardı. Orası bir faaliyet merkezidir.
Sayfa 282Kitabı okudu
Türkleri aldatmak için daha böyle birçok "Hürriyetperver" cemiyetler kurulur ve bu yolda birçok Hintlilerin hayatları uzak memleketlerde yok edilir. Hiçbir hürriyetperver Hint cemiyetine inanmayınız. Hatta bu cemiyetler ecnebi memleketlerde Hintliler tarafından kurulmuş olsa bile. İngilizler uzak memleketlerde nüfuz sahibidirler ve Hindistan sınırları dışında da olsa aleyhlerinde çalışan hiçbir cemiyetin yaşamasına izin vermezler. Hindistan sınırları içinde ise bu gibi cemiyetler bir gün bile yaşayamaz.
Sayfa 440Kitabı okudu
Mustafa Sagir davasında ilk duruşmayı Fransız gazeteci Madam Gaulis de izledi. Türkleri cana yakın bir millet olarak nitelendiren Gaulis, keskin gözlemiyle oldukça öğretici görünen şu saptamayı yapmıştır: “Siz bu dünyada kendinizi tanımayanların içinde sıkışıp kalmışsınız. Bu dünya yalnız sizin düşmanlarınızı dinlemiş, belki hala da dinliyor.”
Sayfa 237Kitabı okudu
Reklam
Efendim İngiltere Hükümeti o zaman Türk ve Alman komutanlar arasında ayrılık çıkarmaya çalışıyordu. Esasen ayrılık vardı ve bunun için çalışmaya ihtiyaç da yoktu.
Sayfa 284Kitabı okudu
Efendim, savaş esnasında Mısırlılardan pek çok kimse İstanbul'dan kaçmışlar, güçlükle Avrupa'ya gelebilmişlerdi. İngilizler Türkiye hakkında bunlardan bilgi alıyorlardı.
Sayfa 283Kitabı okudu
Bununla beraber Türkiye'ye bu zor günlerinde asıl maddi ve manevi destek Hindistan Müslümanlarından gelmiştir. Çok özel olarak nitelenebilecek bu destekte, hilafet makamının önemli bir etken olduğu açıktır. Ancak bu konuda gözden kaçırılmaması gereken nokta, Hint Müslümanlarının halife yerine, halifenin Müslüman saymadığı Kuvayı Milliye'ye teveccüh göstermeleri, Ankara'daki rejimle işbirliğine yönelmeleri gerçeğidir.
Ali Şükrü bey, bir Hintli zatın mebuslara İngiltere'nin Hindistan'daki hareketlerine dair birkaç söz söyleyeceğini belirtir. Mustafa Kemal Paşa derhal duruma şu sözlerle müdahale eder: "Bu meclis bir heyeti cepheye göndermiş, incelemeler yaptırmış. Onların inceleme sonuçlarının, bilgilerinin dinlenmesi daha uygundur. Batı Cephesi Hindistan'dan daha önemlidir. Görüşmelerin ardından Hintli kardeşimizin konferansını dinlemek isteyen tabii dinler."
71 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.