Puan

7.910 üzerinden
25 kişi
2019 5. kitabı
CELLAT Osman Aysu 504 Sayfa-1997 İnkilap Yayınları Cellat, yasadışı JFD (Jön Kapitalistler Derneği) infazcısıdır. Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olan sermaye kuruluşlarının kurduğu gizli bir örgüt (JKD-Jön Kapitalistler Derneği) devletin her kademesine sızarak yüksek mevkilere kendi adamlarını yer- leştirmiştir. Gerektiği zaman bu kişileri kullanarak istediklerini el- de etmekte hiç zorluk çekmezler, daha da zorluk çıkaranları da tereyağından kıl çeker gibi ortadan kaldırmak gibi hünerleri de vardır. Fakat hiçbir şey uzun zaman gizli kalamayacağı gibi bu dernek de zamanla açığa çıkar, gazeteciler araştırmaya başlar, MİT araştırmaya başlar. Yalanlar, dolanlar, kandırmacalar, takipler, ölümler, kurtarmalar, yakalamalar arasında geçen, su testisinin su yolunda kırıldığı, sonunda MİT'in olayları çözmesiyle ortamın durulduğu bir roman. Bir macera ve gerilim romanı olarak görülse de aslında Türkiye’- mizin gerçeklerini de gözler önüne seren bir roman. JFD yerine Fetö yazılsa, yıllar önce yazarın yazdığı bu konunun bu gün na- sıl gerçekten yaşandığını üzülerek okuyor okur. Osman Aysu meraklılarının ve konu ilgisini çekenlerin bir soluk- ta okuyacakları tansiyonu yüksek bu gerilim romanını merakla ve ilgiyle okuyacaklarına eminim.
Cellat
2011 3. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2011 22:48
Birinci Bölüm Hoparlörün madeni ve cızırtılı sesi, yolcu salonunun basık ve akustiği bozuk duvarlarında yankılar yaptı. Yer hostesinin hoparlörden yükselen bet sesi, biraz da çağrı donatımının yetersizliğinden, kulakları tırmalıyordu. Sedat İlker, okuduğu Milliyet gazetesini katlayıp, yapılan anonsu duymaya çalıştı...
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2020 187. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2020 23:16
osman aysu cellat kitap ında derin devleti işlemiş, kitap sanki fetö terör örgütü nü anlatıyor, gerci bütün terör örgütleri aşagı yukarı aynı, bir söz var, devletin olmadıgı, veya zayıf oldugu yerlerde, devlet gibi adamlar türer, gerçi bu kitapda aşk derin devlet, seri katil var, osman aysu okumaya başladıgım zaman yaptıgım kısa araştırmada, yazarın final sahnelerini, kitabın güzelligine ragmen finaller biraz basit ve sönük oluyormuş, bence bu kitapta final okadar basit değil, baştan sona soluk soluğa okunacak bir kitap, tabiki bana göre biraz saçma yerleri vardı örnek ilk görüşte aşık oluyor, kadına aşkını itiraf ediyor, seni seviyorum diyor, tamam anladık ilk görüşte aşık oldun, ne zaman tanıdın görüştün, aşkın sevgiye oluştu, bana tek saçma gelen yeri buydu genel olarak çok güzel bir kitap tavsiye ederim 10 üzerinden 7,8 eder bence