Cennet Tabutu

Can Gezer
Yazar:
Can Gezer
Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 52 dk.
Sayfa Sayısı:
207
Basım Tarihi:
2019
Yayınevi:
Cinius Yayınları
ISBN:
9786057823571
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·207 syf.··
2021 6. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 30 Ocak 2021 16:01
Saf sevginin ve umudun hüzünlü hikayesi; Cennet Tabutu… Can gezer edebiyatımıza özgün romanı Cennet Tabutu ile etkili ve güzel bir giriş yapıyor. Kitap ilk satırlardan olay örgüsü ile ilgilimizi çekiyor. Biz, romanda Altemur ve Peri'nin Demre'den Londra'ya uzanan hikayesini okuyoruz. Demre'de balıkçılık yapan Altemur'un yolu bir gün peri ile kesişir. İlk karşılaşmadan itibaren aralarındaki bağ gittikçe kuvvetlenir. Bu bağ sanki onlar tanışmadan önce de varmış gibi hissettirir onlara. Bir anda ikisinin yüreğine de yerleşen bu sevginin bir rüzgar gibi onları nereye sürükleyeceğini bilemezler. Peri'nin bir anda yok oluşu Altemur'u büyük bir boşluğa iter. Bu boşluk canını yakar uzun süre. Dostu Güzey ile önceden de üzerine düşündükleri bir iş sebebiyle ve Peri'nin de Londra'da olduğu düşüncesiyle Londra'ya yerleşirler. Altemur burada umudunu hiç yitirmeden Peri'yi arar. Bu umutla yaşar belki de. Bir gün öğrendiği gerçekler onu hüzünlü ve bir o kadar da huzurlu bir geleceğe götürür. Yazar romanda hep içimizdeki çiçeğe sesleniyor kahramanları aracılığıyla. O çiçeğin bir gün sevgiyle büyüyüp serpileceğini söylüyor. Altemur'un içindeki çiçeğin Peri'nin gelişiyle açması gibi. Roman boyunca birçok mesaj veriliyor. Huzurun saf sevgide olduğunu, zayıf olanlara karşı merhametin yüceliğini, dostluğun insanı nasıl ayakta tutup güven verdiğini satırlarda bir bir görüyoruz. Yüreğe seslenen bu hikayenin saf sevgiye inanan tüm gönüllerde olması dileğiyle.
1000Kitap
Cennet TabutuCan Gezer · Cinius Yayınları · 201911 okunma
Puan vermedi·207 syf.··
Beğendi
·
2021 37. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 22 Aralık 2021 17:12
Bazen iyi ki bu sosyal medya var diyorum. Düşük bir ihtimalle sırf kapağı için bile dikkatimi çekebilirdi ve okuyabilirdim ama karşıma çıkma olasılığı sosyal medyadan çok daha düşük olurdu. Çok tatlı ve huzur dolu bir kapak tasarımı değil mi sizce de? Sevgili yazarımız Ömür Can Gezer, Demre' de balıkçılık yapan Artemus ile güzeller güzeli Peri' nin karşılaştıkları andan itibaren başlayan saf, tertemiz ve masum sevgilerini konu almış. Sonrası Peri' nin bir anda ortadan kaybolması, Artemur'un arkadaşıyla uzun zamandır planladığı Londra' daki işi kabul edip oraya yerleşmesi,  Altemur' un Peri'yi Londra da arayışı... Ve çok güzel altı çizilesi cümleler... Kesinlikle okunması gereken çok naif bir kitap olmuş. Tavsiyemdir. Kitaplarla ve sağlıkla kalınız efendim. (2021/38)
Cennet TabutuCan Gezer · Cinius Yayınları · 201911 okunma
Akıcı yönüyle merak uyandıran bir kitap
Puan vermedi·207 syf.··
2022 2. kitabı
Bir solukta okuduğ um enfes bir roman. Sevginin çeşitli gerçeklerine odaklanılmış. Aşk ve sevginin apayrı şeyler olduğunu gayet açık bir şekilde anlatmış yazar. Çok güzel… Cennet Tabutu Can Gezer
1000Kitap
Cennet TabutuCan Gezer · Cinius Yayınları · 201911 okunma
Reklam