500 Görsel Eşliğinde Yaşamı ve Eserleri

Susie Hodge
9786053320562
Ciltli

2025 19. kitabı
Paul Cezanne geç 19. yüzyıl- erken 20. yüzyıl sanat dünyasının önemli ressamlarından birisidir. Yaşadığı dönemde eserlerinin toplum karşısında kabul görmesi ve takdir edilmesi zor olmuştur. Kişisel olarak özgüvensiz oluşuyla tanınan bir sanatçıdır. Bu eserde Cezanne'in kişisel hayatının ekseninde sanat çizgisini takip etmekteyiz. Yazar bu çizgiyi yıllar içerisindeki çizimleri üzerinden yorumlayarak, mektuplarını ve arkadaşlarının sanatçı hakkındaki düşüncelerini aktararak yapmıştır. Biyografi eserlerini okumayı seven ve sanat tarihine ilgi duyan bir okuyucu olarak bu kombinasyondaki bir eseri okumaktan oldukça keyif aldım. Cezanne hakkında kişisel bir yorum yapacak olursam da tablolarının benim sanat zevkime pek hitap etmediğini söyleyebilirim. Son olarak bu tarz konulara ilgi duyan herkesin okumasını tavsiye ederim.
CezanneSusie Hodge · Susie Hodge · 201430 okunma

Susie HodgeYazar · 17 kitap
Susie Hodge, yetişkinler ve çocuklar için 70'den fazla kitap yazmıştır. Okullarda ve kolejlerde pratik sanat ve sanat tarihi öğretmiş, hem yetişkinlere hem de çocuklara konuşmalar ve dersler vermiş ve öğretmenler ve öğrenciler için eğitim kaynakları yazmıştır. 15 yıldan uzun süredir resim yapıyor ve tüm yaş grupları ve yetenekleri için atölye çalışmaları ve gösteriler yapıyor.