10 Kasım 2025
Patara Kitap

2026 8. kitabı
Herkese selamlar. Nasılsınız? Bugün sizlere kısa ama etkili bir kitap ile geldim. Yazarın kalemi akıcı ve güzeldi. Kitapta sade bir dil ve şiirsel anlatım vardı. Dramı iliklerinize kadar
2026 44. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2026 15:36
Gülcan Korkmaz
​"Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bugün size, iki yaralı yüreğin birbirini yaralarından nasıl tanıdığına tanıklık edeceğiniz çok özel bir kitapla geldim: Cezayir Pastanesi. ​Kitabı okumaya başladığım an, kendimi klasik bir aşk romanından ziyade, iki insanın ruhundaki kırıkları onarma çabasını izlerken buldum. Leyla o kadar bizden bir karakter ki; hayata karşı yorgunluğu, sığınacak bir liman arayışı ve o dükkanın kapısından girdiği andaki o tedirgin hali insanı hemen içine çekiyor. ​Karşısında ise Amir var... Öyle her yerde rastlayamayacağınız, kendine has bir ağırlığı olan ve sessizliğiyle aslında çok şey anlatan bir adam. Aralarındaki çekim, 'ilk görüşte aşk' gibi yüzeysel bir his değil; daha çok 'senin acını tanıyorum' diyen o derin tanışıklık duygusu. ​Beni en çok etkileyen, olayların o ağır ama merak uyandıran akışı oldu. Amir’in gizemi yavaş yavaş çözüldükçe, Leyla’nın ona olan güveninin nasıl sınandığını görmek gerçekten sarsıcıydı. Bir noktada 'Acaba bu güven boşa mı çıkacak?' diye durup düşündüğüm yerler oldu. Çünkü ortaya çıkan gerçekler, ikisini de ciddi bir sınavdan geçiriyor. ​Belki de hikayenin asıl gücü, o büyük sırların altında ezilmeden birbirine tutunmaya çalışan bu iki insanın inadında yatıyor. Eğer samimi, ayağı yere basan ve 'gerçekten sevilmek böyle bir şey mi?' diye sorgulatan bir hikaye arıyorsan, bu ikilinin yolculuğu kesinlikle aklında kalacak."
2026 36. kitabı
Merhaba kitapsever dostlarım Kitabın Adı- Cezayir Pastanesi
2026 88. kitabı
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
Cezayir Pastanesi
kitabının yorumu ile geldim Nisan ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 188 sayfalık bir kitap •Galata’nın gölgeli sokaklarından,
Cezayir Pastanesi İncelemesi
2025 3. kitabı
Cezayir Pastanesi
Bu kitap, Beyoğlu’nun arka sokaklarında bir pastanenin içinde başlayan ama aslında insanın içindeki kırıkları onarmaya çalışan bir hikâye anlatıyor. Cezayir Pastanesi’nin camı kırılıyor,
2026 14. kitabı
#novellaneokuyor #hediye #𝔬𝔫𝔫𝔧𝔨𝔧𝔦𝔪𝔞𝔯𝔱𝔱𝔧𝔦𝔭𝔢𝔯𝔰̧𝔢𝔪𝔟𝔢 Cezayir Kütüphanesi “Bazen bir kitap okursunuz ve içindeki cümleler, sanki uzun zamandır beklediğiniz bir limanın kapısını aralar... Bugün size kalbe dokunan, sessiz ama derinden sarsan bir hikayeyle geldim: Cezayir Kütüphanesi. Bu kitap benim için sadece bir aşk romanı değil; iki yaralı ruhun, birbirinin acısında teselli bulma ve yeniden ayağa kalkma hikayesiydi. Leyla’nın o tanıdık yorgunluğu, hayata karşı tutunma çabası ve Amir’in sessizliğinin ardındaki o devasa dünya... Aralarındaki bağ o kadar nahif işlenmiş ki, ‘seni anlıyorum’ demenin kelimelerden çok daha fazlası olduğunu hissediyorsunuz. Beni en çok ne mi etkiledi? Olayların acele etmeden, ilmek ilmek işlenmesi. Sırların yavaş yavaş gün yüzüne çıkışı ve bu süreçte sarsılan ama her şeye rağmen kopmayan o güven duygusu... ‘Gerçekten sevilmek, tüm kırıklarıyla kabul edilmek mi?’ sorusunu kendime sormadan edemedim. Eğer siz de; * İyileşme yolculuklarını seviyorsanız, * Derin karakter analizlerinden keyif alıyorsanız, * Ve ayakları yere basan, gerçekçi bir sevgi hikayesi arıyorsanız; bu kütüphanenin rafları arasında kaybolmaya hazır olun. Peki ya siz? Birinin sadece bakışıyla acınızı tanıdığını hissettiğiniz anlar oldu mu? Yorumlarda buluşalım. ” #CezayirKütüphanesi #KitapYorumu