Bir Pandemi Hikayesi

Ceren Yayıncılık ve Kitapçılık

“Çiçek Apartmanı”ndan bir pandemi hikâyesi | Ayşegün Korkmaz
2022 44. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2022 00:00
2022 Okuma Listesi - 44. Kitap 2019 sonu itibariyle ilk kez Çin’de baş gösteren Covid-19 salgını iki yılı aşkın bir süre tüm dünyanın korkulu rüyası oldu. Kimimiz yakınlarını kaybetti kimimizin psikolojisi bozuldu kimimizse ekonomik olarak çöküntüye uğradı. Ama sürecin en büyük yükü canlarını ortaya koyarak hizmet veren sağlık çalışanlarının üzerindeydi. En çok da doktorların… Çünkü doktorluk mesleği özverili olmayı gerektiriyordu. İçlerinden bazıları bu yolda hayatlarını kaybettiler. Basında, sosyal medyada kanatlı melekler dedik onlara, methiyeler düzdük sonra ilk fırsatta silahlı saldırılarda bulunduk. Gözümüzü bile kırpmadan canlarına kastettik. İşte Çiçek Apartmanı’nın başkarakteri Doktor Neval bunun örneklerinden biri. Çiçek Apartmanı, A.Ersin Şenerler’in Temmuz 2022’de Ceren Yayıncılık ve Kitabevi’nden çıkan dördüncü kitabı. Ön kapakta kitabın bir pandemi hikâyesi olduğu belirtilir. Yazar romanını virüs yüzünden hayatını kaybeden insanlara, özellikle de sağlık çalışanlarına ithaf eder. Doktor Neval, özel hastanede çalışan başarılı bir genel cerrahken hayat onu yanlış bir gönül ilişkisi yüzünden istemediği durumlara düşürür. İşinden ayrılıp yaşadığı evi değiştirerek içine kapanır. Çünkü bilgili ve donanımlı insanlar da hata yapabilirler. Hayatın kimi, nereye sürükleyeceği bilinmez. “Ne kadar uzağa bakarsan o kadar genişler ufkun; ama bu sefer de önünü göremeyip tökezlersin.” (s.112) Ufuk Çamkale ise idealist bir gazetecidir. Yaptığı araştırmalarla birilerinin tekerine çomak soktuğu için başı belaya girer. Bu iki genç insanın hayatlarının kesişmesiyle birlikte roman başlamış olur. Daha ilk sayfalardan itibaren yine aynı günlerde dünyanın Covid-19 virüsüyle karşı karşıya olduğunu öğreniriz. “Elbirliğiyle yok etme yarışında oldukları dünyanın şiddetli bir
Çiçek ApartmanıA. Ersin Şenerler · Ceren Yayıncılık ve Kitapçılık · 20222 okunma