Aralık 2024
Alden Yayınları

2026 7. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 20:09
Bazı romanlar vardır; zamansızdır. Ne yazıldığı yılı hissettirir ne de bugüne ait kalır. “Çıkmaz”, sanki yıllar öncesinden gelen, eski edebiyatın o derin izlerini taşıyan, içli ve sarsıcı bir hikâye gibiydi benim için. Yazarın kalemine aşina olduğumu söyleyebilirim artık. Bu öyle bir roman, öyle bir kalem ki... İnsan donar kalır. Neden peki? Çünkü biz okurlar klişe şeylerden çok yorulduk. Çıkmaz çok derin bir roman. Her bir bölümü ayrı etkileyici ve sarsıcı. Yani karakterin can acısı okura derin bir şekilde geçiyor. Bir yeşilçam filmi izliyormuş gibi hissettim. Ama bu demek değilki yesilçam filmine benzettim diye yesilçam klişesi olsun. Değil çünkü kendine özgü bir roman eşi benzeri yok. Neslihan Gazanfer'in pavyonunda assolist olarak çalışıyordur onunla birlikte Meral ve Aysun da pavyonda çalışıyordur. Sezen ise Neslihan'ın görmeyen kardeşidir. Mahir ise Gazanferin kardeşidir. Sezen'i Neslihan pavyona kendisiyle getiyordur. Bir gün Neslihan şarkı söylerken masa da ablasını izleyen Sezen'in yanına Gazanferin kardeşi Mahir oturur. Sezen, Mahiri görmeden görür ve Sever. Mahir de ne kadar Sezen'in iyiliği için ondan uzak durmak istesede uzak duramaz. Romanın bölümleri 7 kat cehennem tasvirinden anlatılır. Her katta başka hikayeler ve her karakteri ayrı ayrı okuruz. Bölüm ilerledikçe cehenneme yaklaşmış oluruz. 1. Kattan 7. Kata kadar karakterlere eşlik ederiz. Her bölüm ayrı etkileyici. Her karakterlerle ayrı bağ kurdum. Betimlemeler çok güzel kitapta geçen her şey gözünüzde canlanıyor. Bu da kitabı daha etkileyici kılıyor. Yazar okurun karakterlere karşı empati kurmasını da çok iyi bir şekilde sağlıyor. Yani her şey kitapta olması gerektiği gibiydi. Ne eksik ne fazla hissettim. Akıcılığına zaten diyecek lafım yok o derece akıcı yani. Bazı aşklar mahşere kalır. Bu
ÇıkmazAylin Peksert · Alden Yayınları · 20244 okunma
2022 11. kitabı
Roman, turuncu paltolu kız çocuğunun kirli gri bir kediyi fark edişiyle başlar. Bu durum, roman karakterlerinin yaşadığı sokağı ve izledikleri yolu anlamamız için öne sürülen piyon bir hikayedir. Siyah kedi varken bir köşeye sığınmış gri kedi görülür, ardından onu sevebilmek adına evden yemek kaçırılır ve uğruna anneden azar yenir. Sevilmeyeni sevmek zor olmasına karşın bunu yapabilmek için çevreden görünmez bir izin almak da gerekir. Bu izni bazen gizliden gizliye severek almış varsayar bazen de izinsiz sevmeyi göze alarak bedelini öderiz. Romanın baş karakterlerinden olan Mahir, pavyonun sahibi Gazanfer’in erkek kardeşidir. Diğer bir baş karakter Sezen ise, pavyonun assolisti Neslihan’ın kız kardeşidir fakat bu genç kızın görme engeline sahiptir. Hikâyenin başında anlatılan turuncu paltolu kız ile gri kedinin hikayesi bu iki genç üzerinden bütün roman boyu tekrar işlenir. Mahir, görmeyen Sezen tarafından görünür ve sevilir olur, aynı kirli gri kedi gibi. Romanın bölümleri 7 kattan oluşmaktadır, bu yedi kat cehennem tasvirinden gelmektedir ve her katın başında o sokakta geçen bambaşka hikayeler anlatılır. Bir nevi sayfalar içinde ilerledikçe, cehennemin de dibine doğru inmeye başlarız ve roman karakterlerinin başlangıçlarından sona dek gittikleri yolda onlara eşlik ederiz. Aile fotoğraflarında eğreti duran oğullar ve babaları, onları gördükçe kahrolan anaları, kardeşi için iki kere gören ablalar ve kardeşi görmesin diye çabalayan abiler, bir gün biteceğine inanılan ömürlük arkadaşlıklar ve sırf sevdiği kız sevinsin diye kırmızı güle “beyaz” diyen genç adamlar… Hepsi aynı sokaktalar ve hepsi bu beyaz yalana kanmak için hazır oldalar.
ÇıkmazAylin Peksert · Mythos Yayınları · 20224 okunma

Aylin PeksertYazar · 1 kitap
Aylin Peksert, 3 Nisan 2001’de İstanbul’da doğdu. 2017’de Beşiktaş Bingül Erdem Anadolu Lisesi öğrencisi olarak başvurduğu Darüşşafaka Liseler Arası 12. "Hişt Hişt Genç Sait Faik" Öykü Yarışması’nda SİLÜET adlı öyküsü ilk 28 öykü içerisine girerek yarışma kapsamında kitaplaştırıldı. 2020 yılında, Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı. Fikiroloji Dergisi “1. Ulusal Şiir ve Öykü Yarışması” dolayınca CENAZE adlı öyküsüyle birincilik; Dar Ağacı Sanat Dergisi'nin düzenlediği “Yaz Dostum” Öykü ve Deneme Yarışmasında MATEM adlı öyküsüyle ikincilik kazandı. OkuyorUs dergisinin 5. Sayısında BUHRAN adlı şiiri yayınlandı. 2021 yılında Güncel Sanat Dergisi Öykü ve Şiir Yarışmasına katıldı ve derginin derlediği “Baygenç Şiir Antolojisi-1” kitabında VEDA BUSESİ adlı şiiriyle yer aldı. Ahlat Ağacı ile ilgili yazdığı FİLM ANALİZİ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çıkardığı “Türkan Dergisi”nin 24. Sayısında yayınlandı. 2022 yılıyla birlikte Mythos Kitap aracılığıyla çıkan ilk kitabı "ÇIKMAZ" raflarda yerini aldı.