Çocuk ve Allah

Epos Yayınları
Sıralamalar

2021 77. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2021 23:06
Ahlak ve din arasındaki ayrımı göstermeye çalışan Zeynep Direk , siyaseti , eğitimi , gündelik yaşamı saran dini ahlak söylemini değil evrensel ahlakı çocuklarına öğretmeye çalışanlara güzel bir kitap hazırlamış .13 yaşından itibaren herkes yararlanabilir.Tavsiyemdir.
Felsefe
Çocuk ve AllahZeynep Direk · Epos Yayınları · 201810 okunma
2020 4. kitabı
Kitabın arkasında on üç yaş ve üstü çocuklara yönelik felsefe çalışması içerdiği yazıyor. Okuduğumda bu kitle için kitabın çok fazla olduğunu düşündüm. Kitaptaki bazı eleştirilere hak vermeme karşın bazı kısımları bana çok sivri geldi. Son 10 yıldır özellikle üzerinde durulan değerler eğitiminin felsefe ile sorgulayarak içselleştirilmesini çok anlamlı buluyorum. Buna rağmen kitapta ahlaki eğitimin, din eğitimi ile verilmesini eleştiriş biçimini okurken rahatsız oldum. Ayrıca hedef kitle içinde diyelim ki on üç yaş var, özellikle bu yaşlar için bu kitap bana yönlendirici geldi. Soruların, sorgulatmanın yanında fazlasıyla yönlendirici cevap içeriyordu.
Felsefe
Çocuk ve AllahZeynep Direk · Epos Yayınları · 201810 okunma

Zeynep DirekYazar · 9 kitap
Zeynep Direk 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi ve ardından Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde eğitim gördü. Doktorasını 1998 yılında Memphls Üniversitesi’nden aldı. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı editörlük çalışmalarının (Dünyanın Teni, Sonsuza Tanıklık, Irk Kavramını Kim İcat Etti vd.) yanı sıra, özellikle Defter ve Felsefelogos dergilerinde yayımladığı, Derrida, Levinas, Heidegger, Merleau-Ponty ve Sartre üstüne makaleleriyle tanındı. Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, çağdaş kıta Avrupası felsefesi çalışmaktadır.