Çocukluk Arkadaşım

Cemre Işık Köroğlu
Eylül 2025
Theseus Yayınevi

2026 1. kitabı
"Hakikaten, korkacak ne vardı ki? Ne vardı sahi? Saçmalayabilirsin, olur biterdi. İnsanlar sana gülebilir, olsun,ne zararı var? Hayat kısa, gerçekten öyle. Sevdiğimiz işi yaparak,yaptığımız işi severek,insanların düşüncelerini pek o kadar kafaya takmayarak yaşamalıydık. Yoksa yaşanan bunca acının, çekilen bunca çilenin ne anlamı kalırdı?" İyi akşamlar arkadaşlar sizlere @theseusyayinevi kitaplığından #çocuklukarkadaşım kitabıyla geldim. Çekingen,kendi halinde bir kızdır Defne. Ayrıca çok da çekingen bir yapıya sahiptir. Defne 25. Yaş gününde Yiğit isimli birisiyle tanışır ,Yiğit onun çocukluk arkadaşı olduğunu söylemektedir ama Defne buna inanmaz çünkü hatırlamaz. Ama Yiğit onun hakkında her şeyi bilmektedir. Defne yine de hatırlayamaz. İkisi bir arafa vakit geçirdikçe Defne'ni dünyası değişmeye başlar. Ve yavaş yavaş sırlar,anılar ortaya çıkmaya başlar. Acaba Yiğit gerçekten kim? Defne neden Yiğit'i tanımaz? Bu kitap kendini keşfetme yolculuğuna çıkan bir kadının hikayesini anlatırken okurlarını hem eğlenceli hem de duygusal anlarla dolu bir serüvene davet ediyor. Kimi zaman hüzünlü,kimi zaman umut dolu bu yolculuğa hazır mısınız? Bu harika kitabı tavsiye eden Aylin Karadamak kuzuma çok ama çok teşekkür ederim, inşallah bir çok güzel kitapları birlikte okuruz. @theseusyayinevi Aylin Karadamak #neokudum #tavsiyekitap #vuslatınkitapkurtları #heryerdeokuyanlar
Çocukluk ArkadaşımCemre Işık Köroğlu · Theseus Yayınevi · 20253 okunma
2025 16. kitabı
//KİTAP TAVSİYEM "ÇOCUKLUK ARKADAŞİM" ALINTILAR #İnsan tek bir olayla, bir tek lafla nasıl da çöküyordu... #İçimdeki nefret ve öfke bir gram bile azalmamıştı... #Kalbim yanıyordu... #Ben, mütebaziliğe değil, insanın kendini bilmesi gerektiğine inanırım... #Övünmek başka, farkındalık başkadır... #İnsanların sana hak ettiğinden daha az değer vermelerini doğal bulup kabullenmişsin... #Kimse doğum günümü hatırlamamıştı. Kimsenin umrunda değildim... #Söyle gelsem orda mısın? Değiştin, bir yabancı mısın? #Hayatta da bu böyledir ,Yükleri taşımayacak, bırakıp ilerleyeceksin... #Sevgileri yarınlara bıraktınız, çirkindi dar vakitte bir sevgiyi söylemek... #Seni , Dünyadaki her şeyden daha çok seviyorum. Mutlu olmandan başka bir şey istemiyorum. Bunu hiç unutmA.. #Hangi masalda buluşalım...? //KİTAP HAKKINDA Merhaba kitapsever arkadaşlar Havalar soğudu, insanlar soğudu, akıbetimiz ne olacak merak içerisindeyim doğrusu. Özleyen özlediğine özledim yazamıyor, bekleyen beklediğine bekledim diyemiyor. Sabır... Doğma, büyüme, ikamet yedi kuşak İzmir'li olmanın verdiği gururla, okuduğum kitapta Alsancak, Konak, Karşıyaka şöyle bir gezip geldim bugün. İzmir'e aşık bir insan olarak, satırlarda İzmir'den bahsedildikçe,olayların İzmir de geçtiğini bildikçe, ağlancak yerlerde bile pişmiş kelle gibi sırıtarak okudum kitabı. Bir yerde gevrek yerine simit yazdığını okuyunca dağıldım lakin çabuk toparladım. Gevrek, boyoz, çiğdem deriz biz Neyse çok uzatmadan Kitabımızdan bahsedeyim müsadenizle. Efendim, Ankara'lı bir erkek ile İzmir'li bir kızın hikayesine ortak olacağız bugün. Türk dili ve Edebiyatı bölümü'nden mezun olup, atanamayan, iş bulamayan, annesinin yaptığı bir hata yüzünden onu affedemeyen Defne, anneannesinin evinden aldığı kira ve apartman dairesinden bozma bir iş yerinde
Çocukluk ArkadaşımCemre Işık Köroğlu · Theseus Yayınevi · 20253 okunma

Cemre Işık KöroğluYazar · 0 kitap
1984 yılında Ankara’da doğan Cemre Işık Köroğlu, endüstri mühendisliği eğitimi almış olup halen yurt dışında bir firmada tedarik zinciri yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Profesyonel kariyerinin yanı sıra çok küçük yaştan beri kitaplar ve edebiyat vazgeçilmez tutkusu olmuştur. Köroğlu, uzun yıllardır amatör olarak yazarlıkla ilgilenmektedir. Yazıları çeşitli internet bloglarında yayınlanmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.