Luigi Serafini (d. 1949, Roma, İtalya) mimarlık, seramik, cam, resim, heykel, tasarım, set tasarımı ve yazın alanlarında çalıştı. Büyük ilgi gören ve 11. baskısına ulaşan kitabı Codex Seraphinianus (1981) ile tanınıyor. Hayali şeylerin kurgulanmış bir dilde açıklandığı, illüstre edilmiş bir ansiklopedi olan bu kitabı Pulcinellopedia (1984) ve Le Storie Naturali (2009) izledi. Milano’da Memphis Grubu’nun (1981) üyesi olan Serafini, Federico Fellini ile son filmi La Voce della Luna’da (1988) birlikte çalıştı. Teatro alla Scala ve Piccolo Teatro için sahne ve kostüm tasarladı. 2003’te Napoli metrosunda büyük bir yerleştirme yaptı. Banff Centre, Kanada’da ve Mc Luhan Institute of Toronto’da misafir sanatçı olarak bulundu; yapıtları ise Palazzo Grassi, Venedik (1981); Hayden Gallery, MIT, Cambridge (1983); Mudima Foundation, Milano (1998); XII Quadriennale of Rome (1999); Galleria Nazionale d’Arte Moderna, Roma (2001); Padiglione d’Arte Contemporanea, Milano (2007); Val Bregalia, İsviçre (2007) ve 54. Venedik Bienali’nde (2011) sergilendi.