Çok Sevdiklerimiz Yarım Bıraktıklarımız

0 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Bir kadını birden çok erkekle birlikte olmaya yönelten nedir? Mahremine buyur ettiği erkeklerin her birinin ayrı bir eksiği tamamlaması, ayrı bir özlemi gidermesi, farklı yaralara üfleyip farklı zevkler vermesi mi? Yoksa kadın, o erkeklerden her birinin yanında, farklı bir kadın olabilmeyi mi sever? Kadınlarının hiçbirinden vazgeçemeyen erkek, hepsine birden mi âşıktır onların, yoksa her kadının yanındaki farklı erkeklik hallerinden müteşekkil mi görür kendini? Cevabı bilmiyorum. Bilmem gerekmiyor. Bazı soruları sormak yetiyor çünkü. Sorarak, muhtemel cevapların evrenine girmek yetiyor. Aşk bahane aslında, bu soruların esas nesnesi 'benlik." Her insanın hemçok parçalı hem de çoğul olduğunu, on dokuzuncu yüzyılın sonunda, bugün bana hâlâ taze gelen bir bakışla anlatan William James, "Ne kadar insan tanıyorsam o kadar da 'ben' var bende" derken, içimizdeki tekillik ve bütünlük duygusunu çürütmüyor, aksine, bu duygunun altyapısını anlamaya davet ediyordu bizi. Yekpare değiliz hiçbirimiz, yegâne de değiliz üstelik. Ve galiba bu yüzden seviyoruz o tekillik ve bütünlük hissini. Aklına, yüreğine, koynuna girdiğimiz insanların her birinin yanındaki farklı hallerimizin toplamı olduğumuzu biliyoruz zira; çoğulluğumuzu ve çok parçalılığımızı içten içe hep sezdiğimizden belki, "benlik" denen o koyu tutkala ihtiyacımız var.
350 sayfa

Yasemin Çongar
Yasemin ÇongarYazar · 5 kitap
Yasemin Çongar (d. 22 Aralık 1966), Türk gazeteci ve yazar. 1995'te vefat eden piyanist Gülay Uğurata'nın kızıdır. Babası Jeoloji Mühendisi Behiç Çongar Jeoloji Mühendisleri Odası başkanlığı yapmıştır. Liseyi ABD'de bitirdi. Gazeteciliğe 1984'te, ANKA Haber Ajansı'nda başladı. Gazetecilik yaparken, Mülkiye'nin İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Mülkiye'de öğrenci derneği çevresindeki siyasal etkinlikleriyle tanındı. Çongar'ın, ABD'deki Georgetown Üniversitesi'nden Amerikan Etüdleri alanında master derecesi var. Behice Boran'ın liderliğindeki Türkiye İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Yarın ve Bilim ve Sanat dergilerinde yazdı. Yarın'ı çıkaran ekiptendi. Bu dönemde, İstanbul DGM'de "komünizm propagandası" suçlamasıyla yargılandı ve beraat etti. ANKA'da diplomasi muhabiri olarak çalıştı. Daha sonra Hasan Cemal'in yönetimindeki Cumhuriyet gazetesi'nde çalıştı. 1990'ların başında Londra'ya giderek BBC'de, çalışmaya başladı. Londra'dan Türkiye'ye dönünce, İstanbul'da Strateji-Mori araştırma şirketinde yöneticilik yaptı. Daha sonra buradan ayrılıp Yeni Yüzyıl gazetesini hazırlayan kadroya katıldı ve Taha Kıvanç'a göre, gazetenin "siyasi editörü" iken, Ufuk Güldemir'in teklifi üzerine Milliyet'e geçti. Milliyet'in Washington muhabiri ve köşe yazarı oldu. 1995'ten beri Washington'da gazetecilik yapıyor. Amerika'nın politikalarını yansıtan pazartesi yazılarının yanı sıra, gazetenin pazar ekinde edebiyat, sanat ve günlük hayat yazıları yer alıyordu. 2007'de, Orhan Pamuk, Paul Auster, Salman Rüşdi gibi romancılarla uzun röportajları yayımlandı. 2007'ddeki Hudson olayı haberiyle gündeme geldi CNN Türk'ün Washington temsilciliğini de yapan Çongar, 2006'da beri bu televizyonda "Burası Washington" adlı bir aylık program sunmaya başladı. CNN Türk'ten ayrılan Çongar, bir süre sonra Taraf gazetesi kadrosuna katıldı. Taraf gazetesinde 2007'den beri genel yayın yönetmen yardımcılığı yapmaktadır. Halen bu gazetede "Ya Da" köşesinde siyasi ağırlıklı, "Ex Libris" adlı köşede ise kitap yazıları yazmaktadır. "Çok Sevdiklerimiz, Yarım Bıraktıklarımız" ve "İnşaata girmek tehlikeli ve mubahtır" adlı iki deneme kitabı vardır. Evlidir ve bir kız çocuğu annesidir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.