Çöp Ülkesi

Timaş Çocuk Yayınları
9786256581906
Sıralamalar

2025 1. kitabı
Güneş ve teyzesi sabah kura çekimine geç kalmışlardı. Çöp ülkesine kim gidecek diye kura çekimi yapılacaktı. Kura çekimine bir düzine insan katılmıştı. Güneş eski oyuncağı Yoyo’yu bulmak için çöp ülkesine gitmek istiyordu. Sadece üç kişi gidebiliyordu. Teyzesinden izin aldıktan sonra kura çekimine adını yazdırdı. Kura da çıkan kişiler Güneş , Profesör ve Zeynep olmuştu. Evreka adında bir tekne ile yola çıktılar. Çöp ülkesinde bir sürü çöp vardı. Dağları geçtikten sonra bir sürü ponpon ile karşılaştılar. Biraz sohbet ettikten sonra güm güm sesler gelmeye başladı. Beyaz ponpon bunun çöp fırlatma saati olduğunu söyledi. Bu üçü birlikte tüm çöpleri temizlediler.
2025 31. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2025 00:00
Çöp Ülkesi, Umut Kasabası’nda yaşayan insanların, kasabalarına çok yakın bir yerde bulunan ve herkesi rahatsız eden Çöp Ülkesi’yle yüzleşmesini konu alan, çevre bilincini merkeze alan etkileyici bir çocuk kitabı. Hikâye, sadece sorunu göstermekle kalmıyor; çözüm üretme cesaretini de çocuklara adım adım hissettiriyor. Kasaba halkının yaşadığı rahatsızlıktan yola çıkılarak üç kişinin bu duruma çözüm bulmak için harekete geçmesi, çocuklara “şikâyet etmek yerine sorumluluk almak” fikrini güçlü bir şekilde aktarıyor. Kitabın en güçlü yönlerinden biri, israf etmeme, geri dönüşüm, atıkların ayrıştırılması, öğütülmesi ve kompost gibi kavramları sade, anlaşılır ve somut örneklerle ele alması. Öğretici bir dili olmasına rağmen didaktikleşmemesi, kitabı hem keyifli hem de işlevsel kılıyor. Çocuklar farkında olmadan “çöp” kavramına farklı bir gözle bakmayı öğreniyor. Bu yönüyle Çöp Ülkesi, sınıf içinde okutulmaya ve okuma ödevi olarak verilmeye oldukça uygun. Okuma sonrası yapılabilecek etkinliklere de zemin hazırlayan kitap, çevre bilincini temellendirme konusunda öğretmenler ve ebeveynler için güvenilir bir kaynak niteliğinde.
2025 1. kitabı
Çöp Ülkesi - "Çöp Sandığımız Her Şeyin Bir Hikâyesi Olabilir" Burnuna mandal takmadan sokağa çıkamayan bir kasaba da kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği Çöp Ülkesi’ne giden üç kahramanın keşif yolculuğu. Genç okuyuculara çevre kirliliği, atık yönetimi ve doğa sevgisi gibi önemli konuları eğlenceli bir şekilde anlatırken çocukların çevre konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak ve doğanın değerini öğretiyor. Ayrıca atıkların çevreye verdiği zararları ve bu durumu düzeltmek için neler yapılması gerektiği ile ilgili çocuklara sorumluluk duygusu kazandırıyor olması da başka güzel. Çöp Ülkesi Çocukların anlayabileceği şekilde, doğa sevgisini ve çevre duyarlılığını pekiştiren anlatımı sayesinde, okurlar hem eğlenir hem de önemli bir sosyal mesaj alabilirler.