Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri

Ahmet Demirel

Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri Sözleri ve Alıntıları

Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri sözleri ve alıntılarını, Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri kitap alıntılarını, Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nutuk, "milli hayatı hitam bulmuş farz edilen büyük bir milletin istikbalini nasıl kazandığını ve ilim ve fennin en son esaslarına müstenit, milli ve asri bir bir devleti nasıl kurduğunu" anlatır.
Urfa Mebusu Yahya Kemal Beyatlı: Birinci Meclis'te milletvekili değildi; 1923'te başlayan milletvekiliği yedinci dönem sonuna kadar(1946) sürdü.
Reklam
Bu ülkenin havasından, suyundan, toprağının veriminden midir nedir bilmem? Siyasetteki tartışma dilimiz çok sert; anlama, müzakere ve uzlaşmayla uğraşmıyor, hemen sihirli bir kavrama başvuruyoruz: ''Vatana ihanet!'' Bu ülkede bunun için özel bir kanun bile çıkarılmıştı.
Sayfa 336Kitabı okudu
Bilen biliyor da bilmeyen de herhalde çoktur. Orhan Kemal'in babası Türkiye'nin önemli en ilginç siyaset adamlarından biridir. Hayatı boyunca hep muhalif kaldı. En ilginç tarafı da hem iktidara hem muhalefete muhalif olmasıydı.
Sayfa 203Kitabı okudu
1983'ten 1987'ye baş döndürücü bur hızla yaşanan gelişmelerden sonra Öcal'ın Ecevit, Demirel,Türkeş ve Erbakan gibi 12 Eylül öncesinin liderlerle ilk kez yarışa çıkacağı 1987 seçimine gelindi. Seçim öncesinde seçim kanunuyla yine oynandı;oyunun kuralları yine değişti.
Sayfa 268Kitabı okudu
20 Ocak 1921'de Teşkilat-ı Esasiye Kanunu (1921 Anayasası) kabul edilince yeni bir uygulama daha başlatıldı. O güne kadar ki fiili durumu anayasal düzene çıkarttan bu kanunun yedinci maddesinde Meclis'in görevleri sayılıyor, Vekiller Heyeti'nin görev ve sorumluluklarının ise ayrı bir kanunla düzenleneceği belirtiliyordu.
Reklam
Tarihi diğer bilimlerden ayıran iki unsur vardır: Belgeye dayanmak ve kronolojiye özen göstermek.
Sayfa 371Kitabı okudu
Men-i Müsrikat Kanunu, beş buçuk yıl yürürlükte kaldı ama büyük ölçüde de kağıt üzerinde kaldı, etkili bir biçimde uygulanamadı. 9 Nisan1924'te kanununda bir değişiklik yapılarak içki yasağına son verildi.
İtiraf etmek lazım ki, bu yetki büyük bir yetkidir. Meclis'in yetkisidir ki,bana veriyor. Böyle olmakla beraber, üç ay sonra elbette ya yenilersiniz ya da yürürlükten kaldırırsınız. Böyle bir yetki vermek doğru değildir. Bunun için üç ay gibi kısa bir süre ile sınırlayınız.
Sayfa 361 - Mustafa Kemal AtatürkKitabı okudu
40 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.