Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri

Ahmet Demirel

Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri Gönderileri

Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri kitaplarını, Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri sözleri ve alıntılarını, Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri yazarlarını, Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cezası kaldırıldıktan sonra da yaklaşık iki yılını yurtdışında geçiren Orbay nihayet 1935 yazında Türkiye'ye döndü ve döner dönmez senelerdir zaten takip edilmekte olan diğer muhalifler gibi polis takibine alındı.
Sayfa 163Kitabı okudu
Türkiye İkinci Dünya Savaşı'nda savaşan taraflar arasında bir denge politikası izleyerek savaş dışı kalmayı başardı.
Sayfa 153Kitabı okudu
Reklam
İktidarda olmayan,hatta iktidar mevkiidekilerin sevmedikleri, korktukları bilinen, bir çekilmiş adamın cumhurbaşkanı seçilmesi, rıza ile, serbest rey ile yapılmış, hakiki bir intihap olarak tarihe geçecektir.
Sayfa 151 - ismet İnönüKitabı okudu
Millet bir piramite benzer, taban halk tepesi yine halktan gelen bir baştır ki, bizde buna şef denir. Şef otoritesini yine halktan alır. Demokrasi de bundan başka bir şey değildir.
Sayfa 133Kitabı okudu
Bir partinin ilkelerinin, anayasaya konularak devletin ilkeri haline getirilmesinin demokrasiyle ne derecede bağdaşa bileceği elbette tartışmalıdır.
Sayfa 127Kitabı okudu
Gelenekleri kökünden sarsan bu "arsileşme" salgını sırasında, doğal olarak, zaman zaman, Reşat Nuri Güntekin'in Yaprak Döktümü romanında konu ettiği gibi, birçok aile dramı yaşandı ve bu hızla değişim içinde ne aradığını bilemeyen veya aradıklarını bulamayan birçok genç sağa sola savruldu.
Sayfa 120Kitabı okudu
Reklam
Reformlar nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan kırsal nüfus üzerinde aynı yoğunlukta etkili olmadı.
Sayfa 112Kitabı okudu
Cumhuriyetin kuruluşundan hemen sonra başlatılan Kemalist reformlar, muhalefetin tamamen sindirildiği 1926'dan sonra hız kazandı. Bu reformlar din, eğitim ve hukuk alanlarında yoğunlaşmış olsalar da merkezinde laiklik vardı. Ulus bilincinin yaratılması ve Türklüğün şahlandırılması da reformlara eşlik etti.
Sayfa 105Kitabı okudu
Nutuk, "milli hayatı hitam bulmuş farz edilen büyük bir milletin istikbalini nasıl kazandığını ve ilim ve fennin en son esaslarına müstenit, milli ve asri bir bir devleti nasıl kurduğunu" anlatır.
Urfa Mebusu Yahya Kemal Beyatlı: Birinci Meclis'te milletvekili değildi; 1923'te başlayan milletvekiliği yedinci dönem sonuna kadar(1946) sürdü.
40 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.