Yeşilçam'ın Yıldızları

2024
Acayip

2024 128. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2024 10:34
En çok hayranı olduğum ve birçok filmini izleye izleye ezberlediğim doktor, sanatçı, jön, sporcu çok kıymetli insan Cüneyt Arkın'ın hayatını (daha çok çocukluğu) hikayelestirerek anlatmış yazar. Yalnız kitaptaki bazı bilgilerin doğruluğu tartışmalıdır, yanlıştır. Örneğin Cüneyt Arkın'ın 300 filmde oynadığı yazmakta oysa en az 320 filmde oynamıştır kendisi. 320 filmden de fazla yani. Bir çırpıda olunabilecek bir kitap, öneririm.
Cüneyt ArkınEbru Tulum · Acayip · 20243 okunma
2026 85. kitabı
Cüneyt Arkın sözleri *Tahammül gücü olmayanın, sevginin anlamını bulma gücü de yoktur. *Anlam katamadığınız, anlamlandıramadığınız hiçbir şey sizi mutlu etmez. Evet, benim kahramanım Türk halkıdır. Çünkü arif bir halktır. En zor şartlar altında mucizeler yaratır, yaşar. Açlık sınırı altında ile yaşar! Asgari ücretle bile yaşar. Borç batağında yaşar. Soygun, talan, yalandan nefret eder. İnsanın içini temizler, adam eder. Yüreğiyle anlar, zorlukları yener. Tarih boyunca köle olmamıştır. Her türlü hürriyetsizlikten nefret eder. Ruhu bağımsızdır... *Bir insan ne için ağladığını biliyorsa, bir gün gülmeyi de hakedecektir.
Cüneyt ArkınEbru Tulum · Acayip · 20243 okunma