Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım?

Gökhan Şen

Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım? Gönderileri

Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım? kitaplarını, Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım? sözleri ve alıntılarını, Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım? yazarlarını, Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
II Dünya savaşı sonrasında Avrupa kurumsal yapısını oluşturuyor
Ülkeler arasında ticareti geliştirmek, sermayenin önündeki engelleri kaldırmak; küresel, kural bazlı ve serbest ticareti geliştirmek hedeflendi. Böylelikle, dünya her geçen gün birbirinden daha fazla bağlanacak ve herkesin birbiri üstünde çıkarları olacaktı. Ticaret zenginlik getirecekti. Zenginlik tabana yayılacak,refahı arttıracaktı. Refah seviyesi yükselen ve aralarında ticaret yapan ülkeler savaşmazlar. Hedef, en çok sayıda ülkeyi ve şirketi bu global ağa dahil etmekti.
Sayfa 20 - KronikKitabı okudu
yoğun yük 2013-2018
Gezi parkı gösterileri , 17/25 Aralık süreci, üstüne sayısı onlara yaklaşan seçimler, geri tekrar seçimler,15 temmuz silahlı darbe girişi girişimi, sistem değişikliği gerginliği, sistem değişikliği, terör, bombalı bombalama olayları ve yanıbaşımızda patlayan Suriye iç savaşının ardından milyonlarca kişinin ülkemize sığınması...
Sayfa 18 - KronikKitabı okudu
Reklam
Evren değişimi halinde ise kozmoloji anlamak için değişimi hesap etmek durumundayız. Aynen Newton fiziği ile beraber determinizmin öldüğünü kabullenmek zorunda oluşumuz gibi.
Sayfa 18 - kronikKitabı okudu
Modern bilimin kurucusu olarak görünen Galileo Galilei dünyanın döndüğünü inkar etmek zorunda kaldı. Enginizasyonun canavar hakimlerinin karşısındayken içinden şöyle mırıldandı: Eppur Şu muove...(Yine de dönüyor)
Sayfa 16 - kronikKitabı okudu
Bilimin Işığında
Evren geniş diyorsan felsefe neden yerine saysın? Dünya dönecek. Bizler değişecek.
Sayfa 15 - kronikKitabı okudu
Büyük patlama sonrasında ki belki en önemli kavramlardan birinin adı "enflasyon". Enflasyonu deyince akla ilk gelen şey, fiyatlar genel düzeyinin artışıdır. Ancak fizikte enflasyon başkadır. Kozmoloji de enflasyon, evrenin genişlemesine işaret eder.
Sayfa 15 - kronikKitabı okudu
Reklam
288 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
“Yaratıcı Yıkım”
Farkında olmak bu ülkede bir talihsizliktir.Bu kitabı okumaya karar verdiğimde az çok neyle karşılaşacağımı biliyordum.Çünkü bu ülkenin bilinçli bir insanı daha okumadan kitap hakkında bir fikir edinebilir.Bizim bilinçli olmamız talihsizliğimiz! Kitaba gelirsek huzursuz olmayı göze alabilecekseniz okumalısınız ama yeterince derdim var bir de ülkenin problemlerini okuyup daha da canım sıkılmasın diyorsanız incelemeyi bile okumayın derim. Kitap; ekonomi,sanayi,tarım,eğitim,bilim,kadın,istihdam,tarih ve kültür politikaları olmak üzere sekiz bölümden oluşuyor ve bu bölümlerde konunun uzmanları fikirlerini “yaratıcı yıkım” felsefesinden alarak kronikleşmiş fikirleri yıkmak üzere belirtmişler ve hepsi de çok iyi yere parmak basmışlar. Birçok ünlü ismin de yer aldığı bu kitabın okunmasını şiddetle tavsiye ediyorum.Çünkü sorun olduğunu hepimiz biliyoruz lakin ne gibi çözümler üretebiliriz sorusunun karşılığını vermeye çalışmışlar.Bu açıdan bile çok beğendiğim bir kitap oldu. Umarım okunması daha fazla artan bir kitap olur.Bu inceleme de buna katkı sunar.İyi okumalar bilinçli ve ülke sorunlarını dert eden değerli okurlar :)
Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım?
Daha İyi Bir Türkiye İçin Hangi Fikri Yıkalım?Gökhan Şen · KRONİK KİTAP · 2021116 okunma
Ve Son!
Gizlilik ve karanlığın yerini açıklık ve saydamlık almadıkça ben ilerisi için umut görmüyorum.
Sayfa 288 - Vedat MilorKitabı okudu
Çok Net!
Bir ülkede edebiyat ve sanattan çok siyaset konuşuluyorsa o ülke üçüncü sınıf bir ülkedir.
Sayfa 282Kitabı okudu
Türkiye’de yıkmamız gereken fikir nedir bilmiyorum dedi tırsak efendi ama kesin olan bir olgu vardı yıkılması gereken onun için:Cehalet!
Sayfa 280Kitabı okudu
Reklam
Başkasının teknolojisi ile hayatı geçirebileceğimize dair konforumuzu yıkmalıyız.”Biz üretemeyiz” saplantısından kurtulmalıyız.
Sayfa 201Kitabı okudu
Keşke yapabilsek...
Sınav odağından uzaklaşarak, bireylere insani nitelikleri ve ülkenin işgücünün gerektirdiği nitelikleri bütüncül bir anlayışla kazandırmak ülkemiz için daha iyi bir gelecek inşa etmenin yegane yoludur.
Sayfa 193Kitabı okudu
312 öğeden 256 ile 270 arasındakiler gösteriliyor.