Mayıs 2018
Mona
9786052182024

Okunulması gereken bir kitap...
2025 2. kitabı
Dahil evet kitabın son cümlesi kitabı gizemlide olsa tanıtıyor.... Hayat, ölüm ve hipnoterapi konularına merakı olanların okumasını tavsiye ederim... Evrenin, hayatın bir yaratıcısı olduğu gerçeğinden yola çıkılarak yazılmış bir kitap. Son sayfadan; "Her geçen gün farklı bir gerçeği beraberinde getiren, dahil olmayanın müdahil olamayacağı bir hayatla başka türlü nasıl yüzleşilebilir ki?"
2019 22. kitabı
Okunma: 07 Mart 2019 11:29
En çok da bir insan öldükten sonra nereye gider onu merak ediyordum. Ölen biri öldüğünü bilir mi? Ölüm bir ceza mi yoksa ödül mü? Neden insanlar ölmek zorunda? Ölüm anında acı çekiliyor mu? Bunları düşünmeden geçen tek bir günüm yok ve Allah bu tür soruların cevabını asla vermiyor.117 Timuçin'in nasıl Timuçin olduğunu anlatan bir kitap Dahil. Timuçinin hayatında geriye gidiyoruz. Seren den önceye,gencligine...Nasıl özlediysem kendisini artik.. 2 gün de okudum.ne ara bende bilmiyorum elim iste gözüm kitapta oldu biraz Bu zamana kadar yaşadığımız hayati inandıklarımizi, öğrendiklerimizi sorgulamaya itiyor. Düşünmeye sevkediyor dünya görüşünüz ne olursa olsun bence okumalısınız. Ben zevkle Altını çize çize Okudum keske alıntıları paylaşabilsem. Ama o kadar çok ki öyle güzel,öyle düşündürücü ki .. Bir valiz felsefesi vardı mesela onu düşünüyorum hâlâ... “İlim, bilim, metafizik ve felsefe gibi olguları sorgulamaktan korkmayanlar özünde zihinsel şifanın peşinden koşanlardır. Hipnoterapi, reenkarnasyon ve astrofizik ile ilgilenenler ise dünya yaşamının işleyiş mantığını merak edenlerdir. Bu gruplar birleşince ortaya muazzam bir düşünce havuzu çıkar. Önyargılar dizginlendiği sürece bu havuzda yüzen hiç kimse tehlikede değildir. Çünkü tarafsız bölgelerde boğulma riski yoktur.
2025 3. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 00:52
Kitap; bilim, metafizik ve insan beyninin sırlarını bir araya getiren ilginç bir roman. Ana karakterimiz Timuçin Semih Smith, Avustralya'da doğmuş ve sihirbazlık hayaliyle büyümüş bir adam. Ancak hayatı, Alisha adında gizemli bir kızla tanıştıktan sonra tamamen değişiyor. Bu tanışma, onu insan beyninin sırlarını çözmeye ve bilinçaltı dünyasını keşfetmeye yöneltiyor. Smith, rüyalarında sürekli aynı sayıları (2700 ve 8) görmeye başlıyor. Bu sayılar, onun için hem bir muamma hem de bir ipucu oluyor. Kimilerine göre bu durum gelecekle ilgili bir mesaj, kimilerine göre ise zihinsel bir eğitim sürecinin kanıtı. Roman, onun bu gizemi çözme yolculuğunu anlatıyor. Kitap, bir yandan karakterin başından geçen gerçek ama açıklanamayan olayları işlerken, bir yandan da okuyucuyu zihnin gücü, reenkarnasyon ve evrenin işleyişi gibi derin konular üzerinde düşündürüyor. Eğer insan zihni, bilinçaltı ve metafizik ilginizi çekiyorsa, bu roman tam size göre

Lüset Kohen FinsYazar · 6 kitap
1970 İstanbul doğumlu Lüset Kohen Fins, 1997-2009 yılları arasında yayınladığı City Plus Istanbul dergisinin ardından çalışmalarına Amerika'da devam etti. New York'ta NYC Food & Mood adlı yüksek tirajlı bir kültür-sanat dergisini hayata geçirdikten sonra Türkiye'nin yurt dışı tanıtımlarında aktif görev aldı. On Derin Ayak İzi adlı 518 sayfalık ilk romanını İngilizce olarak yazan ve kitabı bizzat kendisi Türkçe'ye çevirerek Türk okuyucularla buluşturan Lüset Kohen Fins, bu kitabıyla 2013'te Uluslararası HarperCollins Authonomy altın madalya ödülünü kazandı. İkinci romanı Enginar Mevsimi'ni 2015'te çıkardı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin desteğiyle kurulan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali danışma kurulu üyesi olan Fins, Bilgi Çağında İletişim ve Yeni Nesil İş Hayatı gibi birçok özgün projeye ev sahipliği yapmaktadır ve çağdaş Türk edebiyatına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla 2014'te Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ni kurmuştur.