Yazmaya verdiğim bir haftalık arada ne bulursam okurum dedim gözüme çarpan kitaplardan biri de şarlatan oldu. Hipnoz ve reenkarnasyon konularını içeriyor. Benim pek ilgi alanım değil ama okumuş bulundum bir kere. Son bölümlere doğru kurgusal kopukluklar var. İlgi alanı hipnoz ve reenkarnasyon olanlara tavsiye edebilirim. Kitapla kalın sevgili okur, yolunuz aydınlık olsun...
#okudumbitti #kitapyorumu
Merhaba canlar,nasılsınız? Yine güzel bir yorum ile beraberiz.
Seren Cebey,annesi ve abisinin eşini trafik kazasında kaybetmiş ve bu olay onu kendi içine kapatmıştır.Babası ve abisi Sakarya'da yaşamaktadır.Üstelik rüyalarında gördüğü İsmail veya Samuel adında yüzünü göremediği bir kişi de vardır.İstanbul'da yaşayan Seren,üst kat komşusu Melike'nin ölüm haberi ile hepten yıkılır.Melike'nin neden öldüğü ile ilgili araştırma yapmak için evine gelen polislere eşlik eder.Melike'nin banyosunu kullanan Seren,kapının arkasında duran bornozun cebinde bulduğu kağıdı aceleyle cebine koyar.Bir de Melike'nin cebinden çıkan bir mektup ve bu mektupta yazdıkları ve 2700 sayısı vardır.Bu kağıtta yazan ismi gördüğünde çok şaşırır ve o adrese gider.Görüştüğü kişi onda garip bir his bırakacaktır.2.defa gittiğinde ise hayatının aşkı olan Timuçin ile karşılaşacak ve hepten farklı bir dünyaya geçiş yapacaktır.Bu gerçek hayat hikayesini okumaya hazır mısınız?
Seren'in rüyasında gördüğü kişiler kim?
Melike'nin ölüm nedeni ne?
Mektuptaki sayının gizemi ne?
Kağıtta yazan adresin sırrı ne?
Bu adreste kimle görüştü?
Timuçin ile nasıl karşılaştı?
Seren ve Timuçin arasında neler olacak?
Yazarın kalemi ile Kor Sancısı kitabıyla tanıştım ve çok sevdim.Bu kitabıda çok güzeldi.Bilhassa gerçek yaşanmış bir hikaye olması başlı başına okumama etken oldu.Ki içinde Şahika'yı ve Salise'yi görmek ayrı bir keyif verdi.Paranormal olaylar,ölüm ve ötesi,hipnoz,reenkarnasyon,mistik olaylar Seren tam da bu olayların içine düşüyor.Kiminle mi?Tabiki şarlatan Timuçin'le.Şarlatan dediğime bakmayın, onunda bir sebebi var.Küçükken okulda yaptığı olay yüzünden.Kitabı okurken farklı bir dünyadayım zannettim.Konu bütünlüğü,anlatım dili güzeldi.Yazarın 2.kitabını da okudum ve diğer kitapları ile
Tüm samimiyetimle itiraf etmeliyim ki elime çekinerek aldığım ama sonrasında elimden bırakamadığım bir kitapla karşınızdayım.. Lüset Kohen FİNS kaleminden çıkmış Şarlatan.. Arka kapağını bile okumadan başladım kitaba.. Mükemmel bi dil, akıcı anlatımı ve içindeki kahramanımız Tim S. Smith 'in hayata farklı bakış açısıyla kesinlikle okunmaya değer bir roman. Başta çok sıradan bir kız olarak karşıma çıkan Serenin hayatının 1 yıldan daha kısa bi sürede nasıl değiştiğine bire bir Seren'in ağzından anlatılmış bu romanda şahitlik ettim. Buraya kadar normal bunda değişik olan ne ki dediğinizi duyar gibiyim.. Seren bi süredir sürekli rüyasında yüzünde maske olan bir adam görür adam Seren'e Sera Ann diye seslenir. Seren ben Sera Ann değilim derken de adama Samuel diye seslenir fakat Samuel dediği adamın da aslında Samuel değil İsmail olduğunu söyler. Olayların başlangıcı yani Seren'in hayatını kökünden değişmesine sebep olan olay ise yılbaşı akşamı Ortaköy'de yalnız başına dolaşırken üst kat komşusu olan Melike ile karşılaşması sonucu Melike'ye kartvizitini vermesi sonucunda 15 gün sonra bi telefon alır ve Melikenin bi kazada öldüğünü haber vermek için de sadece kendisinin numarasını bulduklarını söylerler. Polislerle beraber Melikenin evine gider orda inceleme yapılırken banyoda bornozun cebinden bulduğu kağıtta yazan adres aslında Seren'in hayatını değiştirecektir. Çünkü kağıtta bi randevu tarih saati adresi ve görüşülecek kişinin adı yazıyordur. İSMAİL.. İsmail'e bağlantılı olan Tim.. İçinde yoğun bir aşkın da anlatıldığı fakat aşkı geride bırakan daha da güzel bi konusu olan 'ben daha önce böyle bi kitap okumadım' dedirten bir roman.
İsmail kim?
Rüyadaki İsmail mi bu?
İsmail aracılığıyla tanışacağı Tim S. Smith kimdir, ne iş yapar?
Ve en çok bu kitabı okuduğunuz zaman
Şarlatan - 348
Selammm
Harika bir kitapla geldim bugün. Luset Kohen harika bir kaleme sahip. Sayfaların nasıl aktığını anlamıyorsunuz bile. İyi ki kalemiyle tanıştım dediğim yazarlardan
Seren rüyalarında tekrarlı bir şekilde maskeli, yüzünü göremediği, Samuel adında biriyle karşılaşır. Aslında isminin İsmail olduğunu bilmektedir. Seren gelişen olaylar üzerine bir gün üst kat komşusunun bornozunun cebinde bir kağıt bulur (komşusunun intiharından bir gün sonra) Kağıtta İsmail adlı birinin iletişim bilgileri ve adresi vardır. Bu adamın komşusunun intiharıyla bağlantılı olabileceği düşüncesi ve sürekli rüyasında İsmail adlı birini gördüğü için hayatının aşkı (Timuçin) ile tanışacağından habersiz kağıttaki adrese gider. İsmail, Timuçin'in hipnoz yaptığı kişilerden sadece bir tanesi.
Peki kim bu Timuçin? Ne hipnozu yapıyor? Hemen anlatayım. Timuçin reenkarnasyon hakkında çalışmalar yapmış, hellebore bitkisi ile ona gelenlerin önceki hayatları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan biri.. Reenkarnasyonu çoğunuz biliyordur ama tekrarlamak istiyorum. Ruhun belirli bir seviyeye ulaşana kadar tekrar tekrar bedenlenerek dünyaya gelmesi. Buna göre şuanki hayatımızda yaşadıklarımız, daha sonra yaşayacağımız farklı bir hayatı da etkiliyor. Timuçin de denekleri hipnoz ederek önceki hayatlarının son 25 saniyesine kadar götürüyor. Örneğin sahilde cankurtan olarak çalışan bir kişi önceki hayatında boğularak öldüğünü öğreniyor. Öldükten sonra da ruhlar kayıtlar arşivinden önceki tüm hayatlarına ulaşabiliyorlar..
Yazarımız da defalarca hellebore bitkisi ile hipnoz olmuş. Hipnoz sırasında yaşadıklarını çok merak ediyorum. Bu kitapta yer vermemiş, devam kitabında anlatıyor sanırım.
"Reenkarnasyona inanmıyorum, okumam bu kitabı!" diye düşünmeyin lütfen. İnanmayanlar için de harika
#Şarlatan #LüsetKohenFins #GATEYAYINLARI
#KİTAPYORUMUM Yazarın #korsancısı Kitabından sonra 2. okuduğum ve kalemini tarzı bana uyduğu için çok sevdiğim kitaplar olarak kütüphaneme geçti. ☺ Devamı DAHİL kitabıymış. En kısa zamanda tüm kitaplarını okumaya niyet ediyorum.
Kitapta Rüyaların da yüzünü görmediği Samuel ve onun verdiği mesajlar ile uyanan Seren aslında hayat amacını bulamamış bir kadındır. Rüyalarının mesaj içerdiğini bilmekte ama çözememenin verdiği ruhen yorgunluk vardır. Yengesi ve annesi aynı kazada yıllar önce ölürler. Abisi ve babasından da uzakta yaşam mücadelesi veren Seren için inanılmaz şeyler hayatına girmeye başlar. Aslında tesadüf yoktur hiç bir zaman. Ara sıra selamlastığı komşusu intihar edince teşhis için polis ona ulaşır. Ölmüş komşusunun cebinde bulduğu telefon numarası onu farklı yetenekleri olan İsmail ve Timuçin'e yönlendirme yapacaktır.
Timuçin ile ilk günden oluşan bağları aslında Seren'in sandığından da eskidir.
Parapsikoloji, mistik, olağan dışı gibi görünen olayların bende perde arkasında henüz çözüme kavuşmayan ama bildiğimizi sandığımızdan daha çok şeylerin olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumdan beri de ilgimi çektiğini söyleyebilirim.
Kitabın devamının olması beni çok mutlu etti çünkü; Timuçin böyle bitmemeli. Hipnoz olduğu kaydı izlemek istemeyen Seren bakalım devamında izleme şansı olacak mı? ☺ Onunla birlikte hipnozda verilen mesajları çok merak ediyorum.
Ölüm bir bitiş mi?
Hipnoz esnasında insanlar neler yaşıyor?
Kitaptan kendi adıma bir çok şeyi hayatımda çözdüm diyebilirim. İnsan bir yere kendini ait hissetmiyorsa, uyum sorunu yaşıyorsa belki de bunun nedeni olması gereken insan ile ve yerde değilsiniz demektir.
Eğer gerçek bir duygu varsa güven de kendiliğinden gelir, soru işaretleri de kaybolur. ☺ Seren ile Timuçin bunu
Ben bu kitabı ilk çıktığında okumuştum. Reankarnasyonla alakalı ilginç bir kitaptı ama beğendim hatta üzerinden çok zaman geçti bir daha okumalıyım diye düşünüyorum. Reankarnasyona inanıyorsanız okumalısınız.
Yalın bir dille yazılmış olması güzel,
Son bölümlere doğru konu geçişleri ve eksik bırakıldığını düşündüğüm durumlar var. Içerik ve bilgi paylaşım konusunda ise ortalama seviyelerde tat verdi
ŞarlatanLüset Kohen Fins · Gate Yayınları · 2016273 okunma
Kitap roman havasında. Sonu soru işaretleriyle bitti benim için :( Reankarnasyon ilginç bir deneyim ilk defa konu hakkında bilgi sahibi yaptı bu kitap beni. Aynı türden farklı kitaplar okumak için teşvik edici.
ŞarlatanLüset Kohen Fins · Gate Yayınları · 2016273 okunma
Kahramanımız Seren, yılbaşı kutlaması için gittiği bir mekanda,
bir süredir selamlaştiğı üst kat komşusu Melike ile karıştığında nezaketen verdiği kartvizitinin hayatını bu denli değiştireceğinden elbette haberi yoktu.
Bir süre sonra, ölen komşusu için bir polis onu aradığında Melike'nin çantasında sadece onun kartviziti olduğunu baska hiç bir yakına ulaşamadıklarını söyler.
Ne yazık ki cesedi Seren tehşis etmek zorundadır.
Daha sonra Melike'nin evini araştırmaya gelen polislerle birlikte komşunun ölümü hakkında bir ip ucu bulurum derdiyle evi dolaşırken, banyoda Melike'nin bornoz cebinden bir not bulur.
İsmail adlı bir kişinin adresi ve telefonudur bu!
İlginç olan ise Seren uzun zamandır üst üste gördüğü rüyalarında yüzünü görmediği ama adının İsmail olduğunu bildiği bir kişiyi görür sürekli.
İsmai'i aramasıyla başlayan olaylar Seren'i nereye götürecektir?
Olacakların sonunu kestiremediğim, ölümden sonra yaşam, geçmiş yaşamlar,astral seyahatler ve hipnozlar, spirütüel olayların iç içe geçtiği sıra dışı bir kurgu.
ŞarlatanLüset Kohen Fins · Gate Yayınları · 2016273 okunma
Ne kitaptı demeden duramayacagım. Kitap ilk başta size macera - felsefe romanı gibi gelebilir ama okudukça öyle olmadığını anlıyorsunuz. Doga üstü olaylar paranormal olaylara ilginiz varsa bu kitap az da olsa size bir kapı olabilir. Bir çok araştırma sonucu yazılmış bir kitap.
Kitabın arka kapayınca, kitabın içerisinde yer alan hellebore bitkisi var bu bitki sayesinde hipnoz olayını kolaylaştırıp insanları diger alem ile yolculuğa hazırlıyorlar. Size saçma gelebilir ama kapagım arkasındaki tanıtım yazısında yazarın bu deneyimi yaşadığını açıkça görebiliyorsunuz. Bir de kitapta hiç bilmediğimiz bir magnezyum yagının insan vücudundaki olumlu sonuçlarından bahsetmiş. Belki de gerçekten vardır ve gün yüzüne çıkmasını engelleyen bir çok koşul olmuştur, kitapta engellendiği gibi. İyi şeyler zaten her zaman kötü insanların eline geçer daha sonra ya yok edilir ya da kötülüğe hizmet edilmesi için kullanılır. Ben yazarın kalemini aşırı farklı buldum ve tüm kitaplarını okumayı planlıyorum. Sizin de bu tarz olaylara biraz ilginiz varsa bence mutlaka göz atmalısınız. Severek okudugum harika bir kitapla hoşkalın, kitapla kalın diyorum
ŞarlatanLüset Kohen Fins · Gate Yayınları · 2016273 okunma
1970 İstanbul doğumlu Lüset Kohen Fins, 1997-2009 yılları arasında yayınladığı City Plus Istanbul dergisinin ardından çalışmalarına Amerika'da devam etti. New York'ta NYC Food & Mood adlı yüksek tirajlı bir kültür-sanat dergisini hayata geçirdikten sonra Türkiye'nin yurt dışı tanıtımlarında aktif görev aldı. On Derin Ayak İzi adlı 518 sayfalık ilk romanını İngilizce olarak yazan ve kitabı bizzat kendisi Türkçe'ye çevirerek Türk okuyucularla buluşturan Lüset Kohen Fins, bu kitabıyla 2013'te Uluslararası HarperCollins Authonomy altın madalya ödülünü kazandı. İkinci romanı Enginar Mevsimi'ni 2015'te çıkardı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin desteğiyle kurulan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali danışma kurulu üyesi olan Fins, Bilgi Çağında İletişim ve Yeni Nesil İş Hayatı gibi birçok özgün projeye ev sahipliği yapmaktadır ve çağdaş Türk edebiyatına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla 2014'te Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ni kurmuştur.