Gazeteci yazar (D. ? – Ö. 25 Haziran 2021, Düzce). İttihad’da başladığı yazılarını Yeni Asya ve Bizim Aile'de kesintisiz sürdüren Mümine Güneş, 2021 Haziran ayı başında alındığı yoğun bakımda tedavisi devam ederken 25 Haziran 2021 günü vefat etti. Vefatını yazar Mehmet Nuri Yardım, Facebook paylaşımıyla duyurdu
Damlalar, Demet ve Genç Kızlarla Başbaşa adlı kitapların da yazarı olan Güneş, Yeni Asya Yönetim Kurulu eski üyesi Ramazan Çakır'ın eşiydi. Düzce'de Hakkın rahmetine kavuşan Güneş'in cenazesi, 25 Haziran 2021 günü Eyüp Sultan Camiinde kılınan Cuma ve cenaze namazlarından sonra Bahçeköy Orman Mezarlığında toprağa verildi
1970’li yıllarda kaleme aldığı yazı ve eserleriyle sevilerek okunan Mümine Güneş’in vefatı ardından Yazar Hülya Üstündağ yaptığı açıklamada, “Birlikte kalem oynattığımız, çiçekleri konuşturan, mevcudatta Allah’ın varlığını ilan eden, değerli yazar-kardeş Mümine hanım da, dar-ı bekâya yolcu oldu. Allah rahmet eylesin.” dedi. Muhterem yazarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet, menzili mübarek, makamı âli olsun inşallah.” dedi.
Kitapları Yeni Asya Yayınları’nca yayımlanmıştır.