"Daniska, Hıdır Murat Doğan’ın kaleminden çıkan; sert, melankolik, zaman zaman acımasız ama her cümlesi hayatın içinden öykülerle dolu bir kitap. Bir yanda bozkırda işlenen suskun cinayetler, bir yanda tek kişilik monologlarda büyüyen vicdan hesaplaşmaları. Bazı yaralar bir mahalle arasında kanar, bazıları bir cami hoparlöründe yankılanır. Hepsi birbirinden kopuk gibi duran ama aynı yalnızlıktan beslenen karakterlerle örülü bir kitap Daniska. Daniska, kaybedenlerle yanyana yürüyen bir kitap. Bu yeni kitabıyla Hıdır Murat Doğan, edebiyatta kendine ait sert, kara ve dürüst bir evren kuruyor. O evrenin içinde herkesin yeri hazır. Kimse masum değil. Ama herkes tanıdık.”
Kitabın Konusu:
124 sayfa

Yaralı Bir Zekânın Tutkulu Çırpınışı Daniska
124 syf.
10/10 puan verdi
Daniska, sadece bir kitap değil; içine gülümsemenin de, lanetin de sindiği bir karakterin kendini yavaş yavaş tüketme hâli. Hıdır Murat Doğan’ın kalemi, ne okşuyor ne kırıyor;
Daniska
DaniskaHıdır Murat Doğan · Klaros Yayınları · 20252 okunma
124 syf.
10/10 puan verdi
Hıdır Murat Doğan'ın en beğendiğim kitabı oldu. Kendisinin bilgi birikimi mükemmel ve bunu kalemine yansıtmasına da bayılıyorum. Herkesin kendini bulabileceği öyküleri okurken samimiyeti hissetmemek işten değil.
Daniska
DaniskaHıdır Murat Doğan · Klaros Yayınları · 20252 okunma

Hıdır Murat Doğan
Hıdır Murat DoğanYazar · 4 kitap
Pedagog, Yazar ve Sanatçı. Lisans eğitimlerini Kocaeli ve Anadolu Üniversitelerinde, yüksek lisans eğitimini Çağ Üniversitesinde tamamladı. Bremen Üniversitesinde Eğitim Bilimleri ve Sosyoloji alanlarında çalışmalara katıldı. Öykü, deneme, illüstrasyon ve diğer editoryal tasarım çalışmaları birçok yayın organında yayımlandı. Çok sayıda isim, organizasyon ve oluşum için tasarımsal çalışmalar yaptı. 2014’te derlenen “Öyküler Sen Varsan Güzel” projesinde ümit vadeden 12 genç yazar arasında yer aldı. “Kütürt” isimli ilk kitabı 2017 yılında, “Soğuk Masal” isimli ikinci kitabı 2018 yılında yayımlandı. 2020 yılında “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyası “Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”nde öykü dalında birinciliğe layık görüldü. “Çayko’nun Turuncu Otobüsü” isimli çocuk kitabı ile “Gergedanları Kimsenin Umursadığı Yok” isimli beşinci öykü kitabı 2022 yılında, “Daniska” isimli altıncı öykü kitabı 2025 yılında yayımlandı. 2023 yılında, uzun süre yaşadığı Mersin’de Büyükşehir Belediyesi tarafından “Mersin’e Değer Katanlar” projesinde adına yer verildi. 2024 yılında tamamladığı “Evren’in Yüzünden” isimli kısa filmi çeşitli festivallerde gösterildi. Aynı yıl Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 14. kez düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda katılımcı 305 film arasından “İnsan Hakları” dalında ilk 10 filmden biri olarak seçildi. Zambiya’da düzenlenen Varsity Film Expo Festivali’nde ise “Yabancı Belgesel Film” dalında mansiyon ödülüne layık görüldü. Bekâr ve bir çocuk babası olan Doğan; Almanya’da yaşamakta olup, iş yaşamının yanı sıra göçmen çocuklarının eğitimi ile ilgilenmekte ve göçmen mülteci araştırmaları yapmakta, yazınsal ve görsel çalışmalarına da devam etmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.