Temmuz 2025
Teas Press
Azerbaycan
Azerbaycanca

2026 8. kitabı
Bu gün müəllifin yeni kitabının redaktəsini yekunlaşdırdım. "Biz, onlar və bizim dağlar" adlanır. Verdiyim qiymət və bu oxuma qeydi həmin kitaba aiddir. Düzdür, "Sev" romanını da özüm redaktə eləmişəm. Amma ona 10 yox, 7 verərdim. Yeni roman müharibə mövzusundadır. Əsərdə bir qram pafos yoxdur. Ən çox bu səmimiyyət xoşuma gəldi. Bitərəflik var. Humanist mövqe var. Üstəlik real faktlar əsasında yazılıb. Çap olunmasını səbirsizliklə gözləyirəm.
SevNatiq Məmmədli · Teas Press · 20257 okunma

Natiq MəmmədliYazar · 2 kitap
1977 yılında Azerbaycan'da doğdu. Bakü Devlet Üniversitesi'nin tarih fakültesinden mezun oldu. Tarih üzre felsefe doktorudur. Türk halkları tarihine dair iki bilimsel kitabı ve birçok araştırma makaleleri mevcuttur. “Dolma” (Sarma) hikayesi 2010 yılında Azerbaycan'da Nesimi Milli Edebiyat Yarışması'nda ödül aldı. “Liyakat Formülü” öyküler kitabı (2012), “Köprüde Umut” romanı (2014) basıldı. Romanı 2015 yılında Azerbaycan Kültür Bakanlığı'nın en iyi roman dalında “Altın Kelime” ödülünü kazandı. “Beckkete'e Selam” hikayesi 2014 yılında Mahmut Kâşgarlı Uluslararası Hikaye ödülünü aldı. Azerbaycan'ın Öncül Gazetecisi ünvanınına sahip, Üstün Basın Ödülü'nü kazandı.